Aandelen Leen Menken naar bpost om ‘logistieke krachten te bundelen’

Na lang onderhandelen en 'honderd slapeloze nachten' heeft vandaag de overdracht van de aandelen plaatsgevonden

Logistiek - De Belgische logistiek dienstverlener bpost heeft donderdag de aandelen overgenomen van Leen Menken Foodservice Logistics. Met de samenwerking hoopt Leen Menken verder te kunnen groeien in al haar bedrijfsactiviteiten: foodservice logistiek, inpakwerk en de fijnmazige fooddistributie.

Als familie blijft Leen Menken bij het bedrijf betrokken en ook de naamgever en oprichter blijft het bedrijf naar buiten toe vertegenwoordigen. Dit heeft Leen Menken donderdag bekend gemaakt. bpost gelooft in groei van de behoefte aan gespecialiseerde foodlogistiek van producent tot aan de eindgebruikers. De activiteiten van Leen Menken sluiten volgens beide partijen ‘perfect’ aan bij deze visie. “Onze unieke positie in deze markt en onze jarenlange ervaring met bederfelijke levensmiddelen is voor bpost de kans om in deze markt een vliegende start te maken”, licht Leen Menken toe. “Na lang onderhandelen, veel gesprekken aan de keukentafel en honderd slapeloze nachten heeft vandaag de overdracht van de aandelen plaatsgevonden.” bpost wil groeien in alle bedrijfsonderdelen van Leen Menken: het vrieshuis, de foodservice logistiek, HelloFresh en Menken aan Huis.

Vertrouwen
“Dankzij het vertrouwen van onze klanten hebben wij de afgelopen 30 jaar een mooi logistiek bedrijf op kunnen bouwen”, aldus Menken. “We zijn begonnen als vrieshuis en hebben step by step uitgebreid met logistieke diensten waar wij onze klanten verder mee konden helpen. Ons specialisme in de foodsector en het brede logistieke dienstenpakket, heeft de interesse van bpost gewekt. Voor ons als familie geeft deze overeenkomst het vertrouwen in de continuïteit van ons bedrijf en de service die wij aan onze klanten kunnen leveren. bpost heeft dezelfde visie over slimme distributie van producten van onze klanten. Er komt kapitaal beschikbaar om onze groeiambities waar te maken. Op het gebied van de last mile distributie brengt bpost ook nog eens veel kennis mee”, aldus Menken volgens wie de samenwerking met bpost ‘een mooie nieuwe fase voor het bedrijf inleidt’. “Met veel trots kijken wij terug op de afgelopen 30 jaar en met nieuw elan gaan wij het jaar 2018 in.”

Breed
bpost ontwikkelt zich vanuit een traditioneel postbedrijf naar een brede logistiek dienstverlener. Voor de gespecialiseerde food logistiek heeft Leen Menken Foodservice Logistics nu de krachten gebundeld en bpost wil samen met het bedrijf in alle activiteiten groeien: warehousing met aanvullende diensten, foodservice logistiek, inpakwerk en de food distributie. Namens de business unit Fresh Food Delivery van bpost zal Jeroen D’Espallier als directeur samen met Leen Menken optrekken. Het managementteam blijft ongewijzigd.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk