Primera start pilot met tabaksspeciaalzaak Volado


Primera ontwikkelt naast het bestaande gemaksconcept ook een tabaksspeciaalzaak onder de naam Volado

Tabak – Primera kiest er voor om niet alleen een formule in te zetten op tabak- en gemak, maar ook een pilot te houden met een specifieke tabaksspeciaalzaak. De pilotwinkel krijgt de naam Volado en gaat medio juni open.

In het Nationaal Preventieakkoord, gericht op een rookvrije generatie in 2040, wordt beoogd om na 2032 tabak alleen nog verkrijgbaar te laten zijn in tabaksspeciaalzaken. De Primera-winkels gaan in de toekomst dus verder zonder tabak. Náást die winkels heeft Primera het plan ontwikkeld om – onder een andere naam, namelijk Volado – een tabaksspeciaalzaak-formule te ontwikkelen.

Ondersteuning

Primera -ondernemers die in de toekomst onvoldoende omzet halen uit alléén het gemaksassortiment van de winkel en ondernemers die juist zeer veel tabaksklanten verwachten en reden zien om een aparte tabaksspeciaalzaak te openen worden op die manier toch door de organisatie Primera ondersteund.

Primera steunt de ambitie van de overheid om te komen tot een rookvrije generatie en vindt het streven naar minder tabaksverkooppunten dan ook een begrijpelijke maatregel. Maar tegelijkertijd  is de organisatie van mening dat er nu en straks te weinig winkels zijn waar tabak op verantwoorde wijze kan worden ingekocht en verkocht. Om ondernemers daarin een keuze te laten, wil Primera die ondernemers helpen. Een pilot kan daarbij inzichten geven.

Keuze

Christel Teeuwen – van der Pol, algemeen directeur van Primera over de pilot: “In 2032 zal een Primera-ondernemer een keuze moeten maken tussen een tabaksspeciaalzaak of een gemakswinkel. Wij beogen met deze tweede formule onze ondernemers tijdig een keuze te laten maken tussen gemak óf tabak en te leren van deze pilot. We verwachten overigens dat de grote meerderheid van onze ondernemers verder zal gaan als Primera- winkel”.

Primera heeft met ruim 540 winkels een belangrijke functie in wijken en buurten. De Primeraformule blijft zich ontwikkelen als dé handige winkel in de buurt.

Bron: Primera/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eerste Nederlandse Circle K opent bij station Bijleveld

Tankstation – Circle K, de formule van de Canadese retailer Alimentation Couche-Tard Inc., opent de eerste locatie op het tankstation van Bijleveld, langs de A12 bij Harmelen. Deze nu nog in de TotalEnergies-uitstraling staande shop wordt de komende tijd binnen een week verbouwd en is dan eind maart toegankelijk als Circle K voor de reiziger. Na Bijleveld volgen voor 1 mei 2024 de...

Lees bericht


NSO Retail en Spotlight lanceren nieuwe beurs: SPOT ON RETAIL

Vakbeurzen - NSO Retail en Spotlight Events slaan de handen in één en lanceren een nieuw vakbeurs voor de non-food retail: SPOT ON RETAIL. Een beurs waar exposanten, brancheverenigingen, vakmedia, winkelformules, zoals Bruna, Blz./Libris, Readshop, CIGO, Giftclub, Primera en Tabac & Gifts en retailondernemers samenkomen om elkaar te ontmoeten, kennis te delen, inspiratie op te doen en producten in te...

Lees bericht

BP Vlamings Dinteloord opent aparte TabakSpeciaalZaak

Tankstation – BP Dinteloord is naar alle waarschijnlijkheid het eerste Nederlandse tankstation dat een eigen TabakSpeciaalZaak heeft geopend. De vestiging ging deze week open en voldoet aan alle geldende wet- en regelgeving van dit moment. De TabakSpeciaalZaak is in een aparte, afgescheiden ruimte van de tankshop ingericht.

Lees bericht

RIVM ziet suikerinname door frisdranken snel dalen

Onderzoek - De totale suikerinname is in de periode 2019-2021 met 10,2% gedaald; dat is voor het grootste deel dankzij de daling van het suikergehalte in niet-alcoholische dranken. Nederlanders krijgen op die manier steeds minder suiker binnen via non-alcoholische dranken, zo blijkt uit een vorige week gepubliceerde Voedselconsumptiepeiling 2019-2021 (VCP) van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Lees bericht


Inkoopclub Primera, SPAR en FOOX heet Coöperatie Retail Inkoopunie (CRI)

Inkoop - Begin april dit jaar maakten Primera, SPAR en FOOX bekend dat zij een gezamenlijk inkoopclub gingen optuigen. Inmiddels is door de partijen de Coöperatie Retail Inkoopunie (CRI) opgericht. Een inkoopverband dat rechtsreeks afspraken maakt met leveranciers van tabaksproducten. De coöperatie staat inmiddels ook organisatorisch, heeft een bestuur en een  inkoopcommissie die bestaat uit medewerkers van de...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid