AH met eerste volledig elektrische truck de weg op

Abdeluheb Choho, Wethouder Duurzaamheid van Amsterdam, neemt de eerste e-truck in gebruik

Logistiek - Abdeluheb Choho, wethouder Duurzaamheid van de gemeente Amsterdam, nam vandaag de eerste e-trucks in gebruik die Albert Heijn-supermarkten in Amsterdam gaan bevoorraden. De volledig elektrische trucks zijn uitstootvrij en stil.

Met de ingebruikname van twee volledig elektrische vrachtwagens zet Albert Heijn een volgende stap in het verduurzamen van het transport naar winkels. ‘Het gebruik van e-trucks sluit goed aan bij onze ambitie te rijden met trucks die zuiniger, stiller en schoner zijn’ vertelt Peter Leegstraten, senior consultant transport van Albert Heijn. ‘We rijden al met 150 truck-trailer combinaties op vloeibaar aardgas (LNG). We onderzoeken ook de mogelijkheden om op Bio-LNG te gaan rijden. E-trucks vormen een mooie aanvulling.’

Simon Loos, logistiek partner van Albert Heijn sinds de jaren ’60, gaat met de emissieloze bakwagens Albert Heijn-supermarkten in het centrum van Amsterdam bevoorraden. De e-trucks rijden dagelijks vijf tot zes keer heen en weer vanaf het distributiecentrum in Zaandam. Na een uitgebreid ontwikkel- en testtraject gaan de e-trucks nu de weg op, de een in Albert Heijn-stijl en de ander in Simon Loos-kleuren.

De e-trucks zijn het resultaat van duurzaamheidsinspanningen van Albert Heijn, Simon Loos, Ginaf en de gemeente Amsterdam.

Bron: AH/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek