Ajax gaat nieuwe ‘functionele’ energiedrank schenken: Iconix Energy Drink

Iconix Energy Drink tekende bij de lancering een 9,5 jaar durend contract met Ajax

Energydrinks - Iconix Energy Drink, nieuwkomer op de markt voor energiedrankjes, heeft gelijk bij het lanceermoment een meerjarige samenwerking met de Amsterdamse voetbalclub Ajax weten te bemachtigen.

De samenwerking van 9,5 jaar (tien seizoenen, red.) die beide partijen zijn overeen gekomen, moet duidelijk maken dat Iconix anders is dan andere energiedrankjes. Zo positioneert het zich nadrukkelijk als ‘functioneel alternatief voor de sporter’. Iconix Energy drink bevat 40% minder suiker dan de meeste andere energiedranken en maakt alleen gebruik van cafeïne en zoetstoffen uit natuurlijke bron, aldus het persbericht. Toegevoegd zijn natuurlijke ingrediënten zoals ginkgo, guarana en groene thee-extracten, gecombineerd met de vitamines B2, B5 en B12. Deze moeten zorgen voor een beter concentratievermogen en goede mentale prestatie. Daarnaast is 15% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine C toegevoegd, om de weerstand te verhogen.

Sporters

“Als oud topsporter onderschrijf ik de waarde van suiker als snelle en effectieve bron van energie en het positieve effect van cafeïne op het concentratievermogen”, zegt Elroy Kromheer, oud-profvoetballer en commercieel manager van Iconix Energy Drink. “De juiste dosering en de herkomst van de ingrediënten is daarbij wel essentieel. Iconix benadert met slechts 5,6 gram suiker per 100ml de ideale koolhydraatoplossing voor onder meer sporters.” Dat Ajax zich meerjarig aan een nieuw energiedrankje verbindt, is opmerkelijk. “Het verhaal en de ambitie van Iconix spreken ons aan”, licht Menno Geelen, CCO van Ajax de stap toe. “Wij denken dat deze categorie functionele drankjes, waar veel over gesproken en geschreven wordt, een alternatief nodig heeft. Een energiedrankje dat zich onderscheidt met zogeheten focused energy in plaats van alleen maar meer energie.”

Tankstations

Iconix Energy Drink is vanaf maart te koop en  online te bestellen bij de Ajax fanshop. Daarnaast wil het bedrijf distributie opbouwen bij tankstations, sportkantines en andere leisurelocaties

Bron: @FoodClicksBron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek