Amsterdam Arena wordt in 2020 state of the art eet- en drinktempel

De Amsterdam Arena krijgt in 2020 een ‘schil’ om het stadion. De hierdoor veel bredere wandelgangen bieden meer ruimte voor publiekscatering (foto: Soeters Van Eldonk architecten)

Convenience - De Amsterdam Arena gaat op de schop. De voetbaltempel, thuisbasis van voetbalclub Ajax, wordt getransformeerd tot een state of the art uitgaanscentrum met voor de bezoekers op de twee wandelringen rond het stadion vele nieuwe eet- en drinkformules, publiekscatering en restaurants met een aanbod afgestemd op sportwedstrijden, popconcerten, evenementen en bedrijfsuitjes.

De plannen die al in een vergevorderd stadium zijn, hebben de titel ‘ArenA 2020’ en verwijzen naar het jaar 2020 waarin de vernieuwde Amsterdam Arena de deuren voor de jaarlijks te verwachten honderdduizenden bezoekers moet openen. “De Amsterdam Arena is tijdens de komende EK Voetbal 2020 een van de steden waar wedstrijden plaatsvinden. Dit is het perfecte moment om de Arena als hét nieuwe multifunctionele stadion van Nederland aan de bezoekers te presenteren”, aldus CEO Henk Markerink van de Amsterdam Arena die de plannen deze week toelichtte tijdens het Foodservice Homies evenement.

Bezoekers
Hoe de nieuwe Amsterdam Arena eruit gaat zien en welke eet- en drinkconcepten er komen, wordt in grote mate bepaald door het publiek dat het stadion al kent: bezoekers aan voetbalwedstrijden, popconcerten, evenementen en bedrijfsuitjes. “Dit zijn verschillende mensen met zeer uiteenlopende behoeften”, zegt Markerink. “Voetbalsupporters gebruiken in de pauze van de wedstrijd graag een bal gehakt, frites en bier. Bij een concert van de Toppers komen vooral vrouwen en die willen heel andere dingen eten en drinken. Daarnaast worden er in de Arena de meest uiteenlopende bedrijfspresentaties en evenementen gehouden met elk hun eigen specifieke wensen op eet-en drinkgebied. Dat vergt differentiatie, een aanbod op maatVerder moeten bezoekers het leuk in de Arena vinden, dat ze eerder komen en veel later weggaan. De nieuwe Arena 2020 kan als multifunctioneel stadion op maat inspelen op de bezoekers met hun specifieke wensen”, aldus Markerink.

Kolos
De ‘betonnen kolos’ dat de Amsterdam Arena nu is, moet in 2020 verdwenen zijn. Het stadion krijgt een schil om de buitenzijde en transformeert van hol nu, naar bol dan. Dit levert veel bredere wandelgangen om het hele stadion heen op. Hier moeten herkenbare eet- en drinkformules komen, maar ook restaurants, koffiecafés, barretjes, ruimten om te zitten, te loungen en andere attractieve plekken waar het aangenaam is om ook na afloop van een concert of evenement langer in de Arena te verblijven. Hoewel bier, friet, kroketten en hamburgers ook in de nieuwe Arena prominent verkrijgbaar blijven, wordt het aanbod gezonde en meer verantwoorde producten fors uitgebreid.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk