Angélique Schmeinck neemt eerste inspiratieboek over de menukaart in ontvangst


Boekpresentatie -– SVH Meesterkok Angélique Schmeinck heeft deze week in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van Wat maak je me nu?! in ontvangst genomen. Wat maak je me nu?! is een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, geschreven door horecajournalist Bianca Roemaat ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als horecajournalist. Het inspiratieboek is op 6 juni verschenen bij Het Boekenschap in Zelhem. Het menuboek is een warm pleidooi om de menukaart als communicatiemiddel in te zetten voor zowel gast als horecaondernemer. De auteur deelt in dit boek haar recept voor goede teksten op de menukaart: houd het vlot en kort, lardeer het met een persoonlijke noot, maak het hapklaar en voeg smaak toe. Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen, neemt de auteur de lezer mee op reis door de menukaart. Daarbij zijn haar ervaringen als horeca- en foodjournalist en haar blik als positief kritische gast het uitgangspunt. De bespiegelingen zijn opgeschreven met een vleugje humor. Eetbaar schilderij SVH Meesterkok Angélique Schmeinck is eveneens bedreven in het voorschotelen van verrassende, innovatieve en smaakmakende presentaties. Zo bereidde ze op 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp een aantal amusegerechten waarmee ze de aanwezigen een beetje op het verkeerde been zette. ‘Wat maak je me nu?!’ kreeg zo een culinaire invulling boordevol groentebereidingen. Als klap op de vuurpijl maakte de SVH Meesterkok een eetbaar schilderij als dessert. Bron: Roux Communicatie Boekpresentatie -– SVH Meesterkok Angélique Schmeinck heeft deze week in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van Wat maak je me nu?! in ontvangst genomen. Wat maak je me nu?! is een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, geschreven door horecajournalist Bianca Roemaat ter gelegenheid van haar 25-jarig jubileum als horecajournalist. Het inspiratieboek is op 6 juni verschenen bij Het Boekenschap in Zelhem. Het menuboek is een warm pleidooi om de menukaart als communicatiemiddel in te zetten voor zowel gast als horecaondernemer. De auteur deelt in dit boek haar recept voor goede teksten op de menukaart: houd het vlot en kort, lardeer het met een persoonlijke noot, maak het hapklaar en voeg smaak toe. Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen, neemt de auteur de lezer mee op reis door de menukaart. Daarbij zijn haar ervaringen als horeca- en foodjournalist en haar blik als positief kritische gast het uitgangspunt. De bespiegelingen zijn opgeschreven met een vleugje humor. Eetbaar schilderij SVH Meesterkok Angélique Schmeinck is eveneens bedreven in het voorschotelen van verrassende, innovatieve en smaakmakende presentaties. Zo bereidde ze op 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp een aantal amusegerechten waarmee ze de aanwezigen een beetje op het verkeerde been zette. ‘Wat maak je me nu?!’ kreeg zo een culinaire invulling boordevol groentebereidingen. Als klap op de vuurpijl maakte de SVH Meesterkok een eetbaar schilderij als dessert. Bron: Roux Communicatie

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Cheque voor Jeugdfonds bij heropening Sligro Alkmaar

Groothandel – Ter gelegenheid van de heropening van de Sligro-vestiging in Alkmaar werd een schenking gedaan aan het Alkmaarse Jeugdfonds Sport & Cultuur. De volledig verbouwde locatie werd dinsdag geopend door Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Sander Koolwijk (vestigingsdirecteur Sligro Alkmaar).

Lees bericht


Sligro Haarlem heropent dinsdag 6 september

Groothandel – Dinsdag 6 september wordt de volledig verbouwde Sligro-vestiging in Haarlem heropend. Angélique Schmeinck (24Kitchen), Kees Kiestra (directeur Sligro zelfbedieningsgroothandels en Marcel Wijnberger (nieuwe vestigingsdirecteur Sligro Haarlem) verrichten samen met enkele klanten de officiële openingshandeling.

Lees bericht

De menukaart als communicatiemiddel

Inspiratieboek - Horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat brengt in juni 2019 het inspiratieboek Wat maak je me nu?! uit. Dit is een pleidooi voor de menukaart als communicatiemiddel tussen gast en gastvrouw/heer. Naast tips voor chef-koks en horeca- ondernemers, biedt het boek een blik in de culinaire schrijfkeuken voor liefhebbers van taal en uit eten gaan. “De menukaart moet klare...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid