Bidvest Deli Xl gaat met VCN grotere stappen zetten binnen retail

Interieur van het rijdende winkelconcept Uw Kruidenier

GroothandelWaar de retail opschuift richting foodservice, schuift foodservice meer op richting retail. Gisteravond presenteerde Bidvest Deli XL de vier zorgconcepten van het nieuwe bedrijf Verscentrum Nederland (VCN), waarvan Bidvest Deli XL inmiddels voor 49 procent aandeelhouder is.

Bidvest Deli XL ziet het partnership met VCN als antwoord op de veranderende vraag in de langdurige zorg (GGZ, gehandicaptenzorg en ouderenzorg). In deze markt vervagen de grenzen tussen foodservice en retail, waarbij de vraag naar een kleinschalig assortiment steeds prominenter aanwezig is. VCN biedt met haar 4 concepten: Zorgboodschap, Thuisboodschap, Uw Kruidenier, ’t Gruttertje, een totaaloplossing in eten en drinken voor de zorgmarkt.

Zorgboodschap werd in 2013 gelanceerd als online supermarkt voor de zorg. Met Thuisboodschap wil  VCN een betrouwbare bezorgservice inrichten voor ouderen die langer op zichzelf moeten wonen door veranderingen in de zorg. ’t Gruttertje wil een compleet retailassortiment online aanbieden binnen zorgorganisaties. En de rijdende buurtwinkel Uw Kruidenier is het full-service concept van VCN dat zich richt op fijnmazige distributie van huis tot huis.

Met de opstart van Thuisboodschap, Uw Kruidenier en ’t Gruttertje zal VCN de totale intra-en extramurale zorgmarkt kunnen bedienen. In de afgelopen periode is een aantal bezorgactiviteiten van de groothandel overgenomen door VCN. Het gaat hier met name om kleinere bezorgeenheden die door de groothandel zelf moeilijk renderend zijn uit te leverenHet bedrijf VCN is hierdoor in omzet fors gegroeid.

Door de intensievere samenwerking tussen Bidvest Deli XL en VCN komen retail en foodservice nog meer samen. Dick Slootweg, Algemeen Directeur Bidvest Deli XL, zegt daarover: “Grensvervaging tussen foodservice en retail wordt steeds sterker. Door de stap die Bidvest Deli XL heeft gezet, zijn we nog beter in staat om onze klanten te helpen.”

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek