Bierbrouwer Grolsch stapt in de filmwereld

bekijk video's

Marketing - Grolsch stapt in de filmwereld en gaat met Dekmantel een samenwerking aan. In aanloop naar het Dekmantel Festival (4 – 7 augustus) presenteren Grolsch en Dekmantel het eerste resultaat van hun samenwerking: een documentaire met in de hoofdrol de oprichters van de Amsterdamse underground instituten Red Light Radio en Red Light Records.

“Vakmanschap is de verbindende factor tussen ons en het platenlabel en evenementenorganisatie”, meldt de bierbrouwer in een persbericht. In de eerste video komt de Amsterdamse ondergrondse muziekwereld tot leven, toegelicht door de oprichters van Red Light Radio en Red Light Records. “Dit is de perfecte setting voor het maken van radio, de winkel zit direct naast ons. We zijn allemaal vrienden met een gezamenlijke liefde voor muziek. Die liefde wordt met de jaren alleen maar groter”, aldus Orpheu de Jong – medeoprichter van Red Light Radio. In de documentaire vertellen beide partijen hoe zij hun avontuur zijn gestart en waar hun liefde voor muziek vandaan komt. De compilatievideo is opgenomen in de aanloop naar het Selectors podium op het Dekmantel Festival in Amsterdam (4 tot 7 augustus), waar de hoofdrolspelers van de video zullen optreden.

“Ieder land en iedere stad heeft zijn eigen muzikale helden. Mannen of vrouwen die leven voor muziek en bijna al hun tijd besteden achter een draaitafel of in een record store, voortdurend op zoek naar die ene plaat die nog ontbreekt in hun collectie. Zij stoppen al hun tijd en energie in hun vak van DJ en het delen van de muziek die ze hebben gevonden. Deze DJ’s zijn een voorbeeld voor velen”, verklaren de partijen de samenwerking en het maken van de flims verder. “Grolsch en Dekmantel zijn vanuit hun liefde voor vakmanschap geïnspireerd om hun verhalen te vertellen in de Selectors documentaireserie”, vervolgt men. De eerste mini-documentaire wordt in aanloop naar het Dekmantel Festival in Amsterdam gepresenteerd via social media. In aanloop naar het Selectors Festival in Kroatië (1 tot 5 september) volgt een tweede mini-documentaire met een andere meester in de hoofdrol.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws