‘Bijna de helft van de cafés en restaurants hield deuren dicht op 1 juni'


Bijna de helft van de horecalocaties bleef dicht op 1 juni

Analyse – Ondanks de wil bij veel horecaondernemers de deuren van de eet- en drinkgelegenheden open te zetten voor gasten, heeft toch bijna de helft van de locaties besloten nog even dicht te blijven. ING heeft dat geanalyseerd op basis van het aantal pinbetalingen. Of dat samenhing met de maandag of tweede pinksterdag, is niet duidelijk.  

Drukte in winkels en locaties wordt vaker berekend aan de hand van het aantal pintransacties. Omdat ING een groot marktaandeel heeft onder consumenten, kan de bank goed zien welke cafés en restaurants open zijn, zo laat de bank weten tegenover NOS. Volgens een econoom van de bank zag hij eind maart, dus na de lockdown, dat het aantal pinbetalingen fors daalde en er nog bij ongeveer een kwart van de horecazaken werd gepind. Waarschijnlijk ging het in die gevallen om afhalen, zo laat hij weten.

Maandag 1 juni mocht de horecasector weer beperkt open en werd bij ING ook gesignaleerd dat het aantal pinbetalingen weer opliep. Maar niet zo hard als wellicht gedacht, want het bereikte niet de maximale capaciteit. Dat kan aan de maandag hebben gelegen of aan tweede pinksterdag. Veel horecazaken zijn dan gesloten. Maar ook het feit dat sommige horecazaken zijn gevestigd op universiteitsterreinen, die nog gesloten zijn, of die geen terrasmogelijkheid hebben, zal hebben bijgedragen aan minder pintransacties.

Bij de locaties die wel waren geopend lag het aantal pinbetalingen hoog. De pinomzet zou zo’n vijf tot tien procent lager hebben gelegen dan op een normale tweede pinksterdag

Bron: NOS/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht



Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid