Boeren en telers werken aan een gezond, duurzaam en vitaal Zuid Holland

Boeren en telers werken samen met ziekenhuizen, verpleeghuizen en bedrijven om meer gezond, vers en duurzaam eten beschikbaar te maken voor ouderen en patiënten

Zorg - Meer dan 20 agri-food ondernemers in de regio Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee zijn actief met het programma ‘Gezonde Korte Ketens’. Op 24 april organiseren Diverzio en Rabobank Het Haringvliet een streekmarkt waarin de boeren zich kunnen presenteren aan zorgorganisaties uit de regio.

Diverzio ontwikkelde het programma ‘Gezonde Korte Ketens’ als aansluiting op ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’, het landelijke programma waarin meer dan honderd zorgorganisaties hun eten verbeterden, hun voedselverspilling halveerden en een kwart duurzame inkoop realiseerden. Zorgorganisaties die het programma met succes afronden, gaan hierna vaak op zoek naar boeren in hun buurt bij wie ze verse en gezonde producten kunnen inkopen. In Gezonde Korte Ketens leren de boeren en tuinders in een groep hun aanbod aansluiten op die behoefte in de zorg. De boeren en telers werken direct samen met ziekenhuizen, verpleeghuizen en bedrijven aan het beschikbaar maken van meer gezond, vers en duurzaam eten voor ouderen, patiënten, gasten, bewoners en personeel in de regio.

Persoonlijk contact
Op dinsdag 24 april 2018 is de afsluitende bijeenkomst in Heinenoord met als thema ‘Duurzaam gezond en regionaal’. Hier kunnen genodigden persoonlijk contact maken met de telers, kwekers en boeren uit de regio. Hiervoor wordt een bijeenkomst georganiseerd waar de agri-food ondernemers zichzelf presenteren aan een panel van geïnteresseerde zorgorganisaties en bedrijven. Naast een streekmarkt is er via een pitch de gelegenheid voor de ondernemers om plannen en producten te presenteren. Een panel met afgevaardigden van zorgorganisaties en bedrijven kiest aan het einde van de middag de winnaar van de ‘Gezonde Korte keten Award’.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk