Bouw omstreden McDonald’s met McDrive in Hilversum van start

De nieuwe McDonald’s in Hilversum wordt zo'n 600 vierkante meter groot, krijgt een dubbele McDrive en 75 parkeerplaatsen

Fastfood - In Hilversum is begonnen met de bouw van de omstreden vestiging van McDonald’s aan de Vreelandseweg. Tegenstanders die afgelopen maanden protesteerden om de ‘megamac’ tegen te houden, lijken zich bij de komst te hebben neergelegd.

De aangekondigde komst van de McDonald’s met dubbele McDrive op de Vreelandseweg hield in de Gooise plaats ruim twee jaar de gemoederen bezig. Er vonden zowel petities vóór als tégen de komst plaats. In augustus 2016 ontving de gemeente Hilversum meer dan tweehonderd bezwaarschriften tegen de komst van het fastfoodrestaurant. De nieuwe McDonald’s wordt zo'n 600 vierkante meter groot, krijgt een dubbele McDrive en 75 parkeerplaatsen. Het pand aan de Vreelandseweg waarin voorheen het Nederlandse hoofdkantoor van tabaksproducent Japan Tobacco International Company zat, is reeds afgebroken om plaats te maken voor de Mac.

Drukte
De bezwaren tegen de komst van de McDonald’s richtten zich vooral op de te verwachten toename van het autoverkeer op de locatie. Ook zou de in- en uitrit van de rotonde naar de vestiging niet geschikt zijn voor een drukbezocht fastfoodrestaurant. Daarnaast uitten tegenstanders de vrees voor lawaai, zwerfafval, hangjongeren en stankoverlast. Na een door vijf particulieren en de Vereniging van Eigenaren Woonarken 3e Havenarm Hilversum aangespannen rechtszaak heeft de gemeente Hilversum alsnog groen licht gekregen voor de bouw. De nieuwe McDonald’s moet eind november de deuren openen. Hilversum is met ruim 88.000 inwoners de grootste plaats van het Gooi en telt één vestiging van McDonald’s.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk