Brabantse bedrijven gaan verspilling in de zorg aanpakken

Brabantse bedrijven willen werk maken van duurzaam en gezond eten in de zorg

Duurzaamheid - Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omgeving, Stichting Godshuizen, Stichting Diverzio en AgriFood Capital hebben het startsein geven voor een verbeterprogramma dat zich richt op duurzaam en gezond eten en voedselverspilling in de zorg moet tegengaan.

Het programma is bedoeld voor ziekenhuizen, verpleeghuizen en GGZ organisaties in Brabant. Zorginstellingen kunnen zich aanmelden voor dit programma. Het programma ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ is ontwikkeld door Diverzio, een organisatie gespecialiseerd in gezond en duurzaam eten in instellingen. In het programma werken zorgorganisaties binnen een jaar toe naar een hogere maaltijdtevredenheid, lagere kosten, minder verspilling en duurzamer inkopen.

Gezond en duurzaam

Lekker, gezond en duurzaam eten in de zorg draagt bij aan een sneller herstel, verbeterde gezondheid en kwaliteit van leven. Cliënten hebben een hogere levensverwachting, het aantal ligdagen neemt af en ondervoeding wordt voorkomen.   “Voeding vormt een zeer belangrijk aspect van het dagelijks leven in onze instellingen. Deze ervaringen willen we graag delen met andere instellingen in de regio om ons eten en drinken nog duurzamer en gezonder te maken”, aldus Eddy van Doorn, bestuursvoorzitter Reinier van Arkel Groep.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek