Café De Lamp in Opheusden wint Gouden Horecazaak

VerkiezingCafé De Lamp in Opheusden heeft het Gouden Fust gewonnen en mag zich de Gouden Horecazaak 2014 noemen. De verkiezing van de beste horecazaak van Nederland maakt deel uit van het Goed Getapt programma van Heineken Nederland.

De jury beloonde Café De Lamp om zijn uitmuntende gastheerschap, service en de kwaliteit van het vers getapte bier. Het Zilveren Fust werd gewonnen door Café Sportzicht in Aalsmeer en Café Hogeboom in Roelofarendsveen sleepte het Bronzen Fust in de wacht.

Het Gouden Fust werd uitgereikt door Geert Minnart, directeur Horeca Heineken Nederland, aan eigenaar Jacco van Alfen van Café De Lamp.  “Fantastisch dat we hebben gewonnen. Deze prijs is een geweldige bekroning op de inzet van het hele team. Samen hebben we het afgelopen jaar extra geïnvesteerd in kwaliteit en service.”

Jaarlijks doen ruim 2.000 horecaondernemers, die Heineken, Brand of Amstel op de tap hebben, aan de wedstrijd mee. Zij zijn herkenbaar aan het Goed Getapt-gevelschild, het kwaliteitskeurmerk voor horecaondernemers. Het Goed Getapt programma heeft tot doel om bewustwording van kwaliteit en kwaliteitsbeleving in de horeca te verhogen met de focus op tapbier.

Top 10

In de afgelopen weken heeft Heinken in 13 regio’s de Gouden, Zilveren en Bronzen Tapknoppen uitgereikt. De winnaars maakten kans op het Gouden, Zilveren en Bronzen Fust. De definitieve Top-10:

1. Café De Lamp, Opheusden

2. Café Sportzicht, Aalsmeer

3. Café Hogenboom, Roelofarendsveen

4. Buddha’s, Steenbergen

5. Café De Lindeboom, Voorthuizen

6. Café De Knip, Oudkarspel

7. Pool- & Snooker Café Shooters, Nunspeet

8. Eetcafé het Vosje, Uddel

9. Café Tjeukemeer, Oosterzee

10. Bar-Eetcafé Centraal, Nijkerk

Bron: Heineken

Auteur: Steffen van Beek