Cateraar Appèl komt met The Bakery

Dirk Annema (l.), manager Servicecenter Voorzieningen van Saxion, ontvangt uit handen van Hans van Veen, directeur van Appèl, een cheque ter waarde van 5.000 euro.

Schoolcatering - Cateraar Appèl introduceert een nieuw concep: The Bakery. De eerste twee locaties van Saxion in Enschede en Deventer zijn voorzien van het ambachtelijke broodconcept.

“Eerlijk vers, ambachtelijk brood, ter plekke gemaakt en gebakken. Daar moeten studenten toch ook van kunnen genieten op een hogeschool? Eigenlijk kom je dit niet tegen in de reguliere scholencatering. Voor ons de uitdaging om het dan juist wel te doen; een accent zetten dat ons onderscheidend maakt”, aldus algemeen directeur Hans van Veen van Appèl. “Met onze passie voor eten, kwaliteit, vakmanschap, gastvrijheid en beleving zetten we op Saxion een vernieuwend concept neer.” Het voeren van een bakkerijconcept is op zich niet nieuw binnen de branche, weet ook Appèl. “Maar wel om dit op ambachtelijke wijze, dus van grondstof tot eindproduct, en in combinatie met ‘speciale medewerkers’ te realiseren”, legt Van Veen uit.

Bakker van Maanen
Voor de uitwerking en het concept is Appèl, de vaste cateraar voor alle Saxion-vestigingen, een samenwerking aangegaan met Bakker van Maanen. Het vernieuwende zit hem niet alleen in de ambachtelijk bakkerij. Het is ook het café waar de studenten een sfeer en beleving aantreffen die past bij een gezellige brasserie of trendy lunchroom. Het meubilair is uitgezocht in Frankrijk. Van Veen: “Leuk en lekker moet het zijn voor de studenten en de andere mensen van de Saxion-gemeenschap, vandaar ook de sfeervolle inrichting en het uitgebreide assortiment.”

Stapje verder
Ook bij het samenstellen van het team gaat Appèl volgens Van Veen een stapje verder. “Naast professionaliteit en passie voor eten kijken we ook naar betrokkenheid met de hogeschool of de regio. Om deze reden rekruteren we medewerkers op de hogeschool. Je krijgt dan enthousiaste, jonge mensen die het gebouw en de mensen goed kennen en echt gemotiveerd zijn om voor collega studenten iets bijzonders neer te zetten. Bovendien kiezen we heel bewust voor het inzetten van ‘speciale medewerkers’, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die we samen met de lokale instanties werven. Tot nu toe gaat dit erg goed.”

Betrokken
Maatschappelijke betrokkenheid motiveert Appèl om een fonds van 5.000 euro ter beschikking te stellen aan Saxion. “Saxion bouwt aan de toekomst van jonge mensen. Soms heeft iemand een extra duwtje in de rug nodig, wat hulp op de arbeidsmarkt om de talenten die ze hebben in de praktijk te kunnen brengen. Volwaardig meedraaien, gewoon leuk werk, met passie bezig zijn. Deze mensen willen we graag helpen”, zegt Van Veen. Het fonds (Special Talent Award) ondersteunt mensen die een achterstand hebben tot de arbeidsmarkt of een hobbel moeten nemen als het om leren gaat.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws