Codarts Rotterdam is eerste hogeschool met gouden Schoolkantine Schaal

Bekroning -  De Rotterdamse school voor kunstvakonderwijs Codarts enSodexo hebben met een nieuw cateringconcept de eerste goudenSchoolkantine Schaal 2018 van het Voedingscentrum verdiend voor een hogeschool. De gouden Schoolkanineschaal staat symbool voor het inrichten van een kantine volgens gezonde voedingsrichtlijnen.

Het nieuwe cateringconcept bij Codarts Rotterdam is voor leerlingen, studenten en medewerkers en is gericht op een gezonder, verser en duurzaam voedingsaanbod met alle aandacht voor de specifieke behoeften van de eindgebruikers. De huidige richtlijnen Gezondere Schoolkantines van het Voedingscentrum zijn hierbij gehanteerd, alsook de  laatste inzichten vanuit wetenschappelijk onderzoek en ‘best practices’ in de sportwereld zoals Papendal.

Codarts is een in het hart van Rotterdam gevestigde internationale hogeschool met circa 1.000 studenten, die kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. “Studenten bij Codarts leveren dagelijks topprestaties, die veel inspanning en dus energie van ze vergen”, aldus Andreas Leertouwer, docent Voeding bij Codarts. Een aantal jaren geleden heeft Codarts de bewuste keuze gemaakt om health en wellbeing op te nemen als speerpunt in haar strategie en beleid.

Betere keuzes

Om een gouden Schoolkantine Schaal  te bemachtigen moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Het aanbod moet bijvoorbeeld bestaan uit minstens tachtig procent uit betere keuzes. “We hebben in nauwe samenwerking met de docent Voeding en de sport diëtist van Codarts ons voedingsaanbod aangepast. Veel aandacht is ook besteed aan energierijke en herstelbevorderende snacks,” licht Joke van Gogh, cateringmanager Sodexo, toe.

Met Student Life heeft Codarts een hoogwaardig begeleidingsprogramma in huis dat elke student informatie en educatie, ondersteuning, begeleiding en zorg biedt over zaken die met studeren, welzijn en gezondheid te maken hebben. Voorlichting en begeleiding van een sport diëtist horen daar als vanzelfsprekend bij.

Bron: Sodexo/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek