Coffee Fellows Nederland in andere handen

Chiel Beckmann en Karel van Lange nemen de vijf bestaande Nederlandse Coffee Fellows winkels en gaan de keten in Nederland verder ontwikkelen

Formulenieuws – De Duitse koffieketen ‘Coffee Fellows’ heeft haar Nederlandse activiteiten verkocht aan twee Twentse ondernemers. Chiel Beckmann en Karel van Lange nemen de vijf bestaande Nederlandse Coffee Fellows winkels en gaan de keten in Nederland verder ontwikkelen.

Beckmann en Van Lange nemen de Nederlandse Coffee Fellows winkels over van de Duitse moedermaatschappij en hopen het concept – dat succesvol is in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland - ook in Nederland tot een succes te maken. Beckmann: “In Duitsland is de Beierse keten met 230 locaties marktleider.''

Hollandse inslag

Coffee Fellows heeft in eerste instantie op eigen houtje geprobeerd voet aan de grond te krijgen in Nederland. Maar, volgens Van Lange, is er, zo blijkt na het eerste jaar, meer lokale knowhow en een Hollandse inslag nodig om de formule goed van de grond te krijgen. Van Lange: “Wij gaan het concept daarom aanpassen aan de Nederlandse markt en het vervolgens landelijk uitrollen.”

Beckmann heeft als huidige pachter van de Enschedese vestiging de werkwijze van binnenuit gezien en is ervan overtuigd dat hij samen met Van Lange en met de juiste Nederlandse partners een goede basis heeft voor succes. Het tweetal heeft de ambitie om met Coffee Fellows een merk te creëren met een herkenbare en eigen identiteit.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek