CoolBest vanaf maart in nieuwe plant-based pakken

De nieuwe plant-based pakken van CoolBest

Introductie – De vruchtensappen van Coolbest komen vanaf maart in nieuwe plant-based pakken. De nieuwe pakken genereren een CO2-vermindering van 43% bij 1-literpakken en ruim 50% op 1,5 literplakken.

Deze vermindering is te vergelijken met 3 miljoen kilometer autorijden, oftewel 75 rondjes met de auto om de wereld, zo laat het bedrijf in een toelichting weten. Met een totaal volume van 23 miljoen pakken per jaar levert het merk met de introductie een forse bijdrage aan een duurzamere toekomst. De effecten van de nieuwe verpakking zijn berekend door het Duitse onderzoeksbureau Ifeu (Institut für Energie- und Umweltforschung) in opdracht van de verpakkingsleverancier van CoolBest, SIG.

Volgende stap

Met de overgang naar plantaardige verpakkingen zet CoolBest de volgende grote stap richting duurzaamheid. Het merk werkt al jaren intensief samen met de fruitleveranciers om duurzaam fruit te telen, dat wordt gebruikt in de sappen. Ook aan de plant-based verpakkingen werd achter de schermen lange tijd gewerkt voordat ze daadwerkelijk in gebruik konden worden genomen.

Restmateriaal

Bij de nieuwe verpakkingen zijn de plastic lagen, die in alle drankkartons zitten, nu vervangen door plant-based plastic. Gekozen is voor materiaal dat afkomstig is van houtresten: tallolie. Dit restmatriaal krijgt door de toepassing een tweede leven. Conventioneel plastic wordt van petroleum gemaakt, een fossiele brandstof die schaarser wordt. “Ons volgende doel is om in 2020 alleen nog maar 100% duurzaam geteeld fruit te gebruiken,’ vertelt Sabine Blom, Marketing Manager bij CoolBest. De sinaasappels, kersen en aardbeien zijn al 100% duurzaam, maar het streven is om in 2020 alle fruitsoorten volledig duurzaam te telen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek