Douwe Egberts stopt met exploitatie eigen winkels en D.E Cafés

Retail - Douwe Egberts stopt met de exploitatie van de eigen winkels in Nederland. De bekende koffieproducent sluit op korte termijn haar winkels en brengt de verkoop van geschenkartikelen en de uitvoering van het spaarprogramma onder bij de Blokker. Ook de twaalf eigen D.E Cafés sluiten hun deuren.

Volgens Norbert Capetti, manager communicatie bij Douwe Egberts sluiten de winkels niet enkel om bedrijfseconomische redenen. “Douwe Egberts wil dichter bij haar klanten komen in plaats van dat de klanten ons moeten opzoeken. De Blokker zit bij iedereen om de hoek”, zegt hij. Door de samenwerking met Blokker is wel het voortbestaan van het spaarprogramma verzekerd. De waardepunten op de verpakkingen koffie en thee bestaan sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw. Het is daarmee het oudste, nog actieve spaarsysteem in zijn soort van Nederland.

D.E Cafés
Ook de twaalf D.E Cafés, waarvan er tien gevestigd zijn in de D.E. Winkels, sluiten de deuren. Daarnaast zijn er nog twaalf D.E. Cafés in handen van franchisers. Wat met die vestigingen gaat gebeuren is onduidelijk. Het bedrijf gaat met de franchisers in gesprek over de verdere voortgangVolgens Capetti blijft het merk Coffee Company sterk aanwezig op de luxe koffiemarkt, maar is van overname van de twaalf D.E. Cafeś voorlopig geen sprake

Bron: FoodClicks

Auteur: Martijn Louws