Eerste commerciële foodbestelling met drone op zomerfestival Mariënwaerdt

De drie initiatiefnemers achter de bezorging per drone met barones Nathalie van Verschuur née des Tombe

Bezorging – Op landgoed Mariënwaerdt heeft tijdens de jaarlijkse zomerfair de eerste commerciële foodbezorging per drone plaatsgevonden. Barones Nathalie van Verschuur née des Tombe, directeur van het landgoed, ontving de eerste bestelling van ‘Marienwaerdt sushi’ en gekoelde fruitsappen op het terras.

Bezorgen van food en drinks wordt steeds meer realiteit. Recent nog zijn de internationale veiligheidsvoorschriften voor deze vliegende robots gestandaardiseerd waardoor er zeker outdoor meer mogelijkheden ontstaan voor professionele toepassingen, zoals bijvoorbeeld de leveringen op het landgoed bij Beesd. Vliegen in stedelijke gebieden blijft vooralsnog beperkt, vanuit oogpunt van veiligheid.

De ruimere mogelijkheden, ook in Nederland, om daadwerkelijk te bezorgen, zorgde ervoor dat bij de jaarlijks gehouden zomerfair bij Mariënwaerdt de eerste commerciële foodlevering gedaan kon worden. De barones ontving de susdhi-levering van Hans van de Bosch, business development director van Food Truck Company, Vincent van Schijndel, directeur Droneland en Vincent Langendorff, directeur Concepts on Locations.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek