Eerste Delifrance shop-in-shop in Kwalitaria

Fastservice – De eerste Kwalitaria met een shop-in-shop van Délifrance is een feit. Kwalitaria Lekkerrr in het Amersfoortse stadsdeelcentrum Emiclaer bakt en belegt voortaan voor het oog van de gast baguettes en croissants van het Franse restaurantconcept af. “Maar we verloochenen onze afkomst niet. Friet en snacks blijven belangrijk.”

Eigenaren Peter en Edith de Rijk waren volledig zelfstandig, maar nu prijken de namen Kwalitaria en Delifrance op hun gevel. “Zeker omdat de combinatie met Delifrance sinds kort mogelijk is bij ffc maken we de overstap naar de franchiseorganisatie met volle overtuiging. De friet en snacks zijn van topkwaliteit en het ontbijt en lunchmoment kan nu nog beter worden ingevuld”, zegt Peter de Rijk. Behalve vers afgebakken stokbroden en croissants van Delifrance verkoopt de cafetaria een selectie van Franse zoete en hartige lekkernijen. Het is in de breedte het volledige Delfrance-assortiment dat er wordt aangeboden, maar in de diepte zijn producten weggelaten. Peter de Rijk verwacht zijn omzet dankzij de Delifrance corner te verdubbelen. “Meer mensen die hier even voor een kopje koffie of broodje binnen komen. Bovendien besteden bestaande klanten ook meer.” Toch betekent de komst van de broodjeshoek van het sterke merk Delifrance niet dat de friet en snacks een ondergeschikte rol spelen. “In tegendeel. Wij verloochenen onze afkomst niet. Friet en snacks zijn en blijven belangrijk en staan volop in de aandacht. Hierbij innoveren we ook. Dankzij een uniek bestelsysteem kunnen consumenten voortaan ook online en via hun mobiel snacks bestellen.”

Zichtbaar

Voor Délifrance betekent de samenwerking met ffc een uitbreiding van het aantal franchise-outlets van het Franse restaurantconcept en verdere vergroting van de zichtbaarheid van het merk. De franchiseformule van Délifrance telt momenteel 63 restaurants en 110 corners (voornamelijk in pompstations) in Nederland. Het is de verwachting dat in navolging van Kwalitaria Lekkerrr volgend jaar nog vijf shop-in-shops openen van Delifrance. Dit kan in zowel bestaande als nieuwe Kwalitaria-vestigingen zijn.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek