Eerste Kroket Loket in Den Haag zit nu al op 1200 kroketten per week

Formulenieuws - Het gaat goed met de eerste vestiging van het Kroket Loket in de Haagse Papestraat. De speciaalzaak is nu twee weken open en zit nu al op een aantal van 1200 kroketten per week, daar waar 700 stuks per week waren ingeschat.

Eigenaar Jasper van der Zwam gelooft er in dat je beter één ding goed kunt doen, dan veel dingen half. Om dat in kroketten te doen, komt door zijn broer Floris die al eigengemaakte, speciale kroketten maakt voor een zevental horecabedrijven in de omgeving Amersfoort en Utrecht. Dit maakt het een stuk handiger om die zelf te gaan verkopen. Maar waarom Den Haag? Niet alleen omdat het de woonplaats is van Jasper, maar zeker ook omdat het hem een geschikte plaats leek voor een speciaalzaak in kroketten. Kroket Loket biedt vijftien kroketvariaties, waarvan er tien op de menukaart staan. “Maar we ontwikkelen gewoon door”, aldus Jasper. “We hebben nu een Indonesische kroket centraal staan met een beetje rendang er in en die loopt uitstekend. Straks gaan we ook wat meer met vis doen en zo blijven we tijdens de seizoenen de kroketten variëren.”

Handgemaakt

Het Kroket Loket is een uniek concept in Nederland. Niet alleen omdat er louter kroketten worden verkocht, maar ook omdat alles in de zaak handgemaakt is inclusief de sauzen. Twee strandpaviljoens hebben al belangstelling getoond voor de kroketten en gaan deze opnemen. Een daarvan is Patagonia Beach in Scheveningen. “De ontwikkelingen gaan razendsnel. We hadden ingeschat in de aanloop op zo’n 700 kroketten per week te zitten, maar zitten nu al op 1200.” Ook de andere activiteiten zoals de verkoop van de taartjes van Meneer Chocola lopen goed. “Het Kroket Loket wordt wat dat betreft echt gezien als lunchconcept”, aldus Jasper van der Zwan. Als het concept in Den Haag aanslaat willen de broers ook filialen openen in andere steden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek