Ekomenu en Willem&Drees voortaan samen

Willem&Drees en Ekomenu bundelen hun krachten

Samenwerking – De biologische maaltijdboxen Ekomenu en Willem&Drees gaan samenwerken. De krachtenbundeling moet de komende jaren leiden tot een stevige doorgroei als marktleider in biologische maaltijdboxen.

Zowel Ekomenu als Willem&Drees maakten de afgelopen jaren een autonome groei door met de bezorging van hun biologische maaltijdboxen. De leden van Willem & Drees ontvangen hun seizoensgebonden eten via een duurzame korte keten. Ekomenu brengt kennis over gezondheid en voeding samen in op leefstijl gebaseerde menu’s. Met vrije receptenkeuze, toegespitst op de persoonlijke wensen van de klant. Beide bedrijven gaan elkaars functionaliteiten en diensten inzetten voor een betere onlineservice voor de afnemers.

Als gevolg van de samenwerking verhuist het kantoor van Willem&Drees naar Amsterdam. De fulfilment- en distributie-activiteiten zijn per 1 november geïntegreerd in een eigen, met Goes Packing opgezet, logistiek centrum in De Meern. Op deze locatie is ook het gezamenlijke klantenserviceteam gevestigd.

In het kader van een ‘no waste-beleid’ en ‘flexibel recept kiezen’ gaat ook Willem&Drees over op maaltijdzakken per recept, met precies de hoeveelheid ingrediënten voor de maaltijd. Door deze werkwijze realiseren beide bedrijven een significant lagere CO2-footprint per maaltijd dan reguliere supermarkten. Met innovatieve diensten verwachten Ekomenu en Willem&Drees gezamenlijk de komende jaren stevig door te groeien als marktleider in biologische maaltijdboxen.

Bron: Ekomenu/Willem&Drees

Auteur: Steffen van Beek