Extra aandacht voor non-food op horecabeurs BBB Maastricht

Beurzen - Horecavakbeurs BBB Maastricht gaat meer aandacht besteden aan de ontwikkelingen binnen non-food. De organisatie creëert daarvoor een nieuw beursonderdeel onder de naam Folie à Deux. Op dit onderdeel worden uitvindingen die binnen nu en tien jaar een belangrijke rol gaan spelen in de horecabranche extra belicht.

Daarbij gaat het om de allernieuwste toepassingen op het gebied van inrichting, verduurzaming, food waste, technische innovatie en  creativiteit. Folie à Deux maakt deel uit van Folie Culinaire, het onderdeel van BBB Maastricht voor het hogere horecasegment.

Wat kunnen bezoekers verwachten? Tafelkleden die telefoonsignalen aan tafel verstoren, zodat restaurantgasten hun smartphones aan tafel niet kunnen gebruiken. En toiletpotten die nooit meer gereinigd hoeven te worden, zodat werk en kosten worden bespaard. Twee voorbeelden die een beeld geven wat tijdens Folie à Deux wordt gepresenteerd. Het beursonderdeel moet binnen enkele jaren uitgroeien tot een expo die alle belangrijke ontwikkelingen in de branche toont. Het onderdeel is vooral bedoeld om te laten zien dat ook de inrichting van een horecazaak steeds belangrijker wordt.

Het nieuwe beursonderdeel is in eerste instantie bescheiden van opzet met een select aantal exposanten, maar moet een beeld geven hoe het er in 2020 uit komt te zien.

BBB Maastricht, Folie Culinaire en Folie à Deux worden gehouden van 7 tot en met 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.

Bron: BBB Maastricht/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek