Fresh Fulfilment nieuwe provider in verslogistiek

Start-up Fresh Fulfilment van Hollander Barendrecht dat ook de gehele verslogistiek van Stockon regelt

Logistiek - Hollander Barendrecht lanceert de start-up Fresh Fulfilment als antwoord op nieuwe ontwikkelingen in food e-commerce en versretail. Het bedrijf start met de complete verslogistiek van bezorgservice Stockon.

Fresh Fulfilment is een zelfstandige zusteronderneming van Hollander Barendrecht en gaat ruimte bieden voor innovatie en experiment, terwijl Hollander Barendrecht zich volledig kan richten op de doorontwikkeling van haar huidige klantrelatie.  Stein van Est, directeur van Fresh Fulfilment: “We zien twee belangrijke trends in verslogistiek: de ambitie om producten steeds verser bij de eindgebruiker te krijgen en de groei van de online foodmarkt. Voortbouwend op 90 jaar ervaring van Hollander Barendrecht kunnen we met Fresh Fulfilment sneller en flexibeler schakelen en ons daarnaast toeleggen op innovatie, duurzaamheid en andere ontwikkelingen binnen de branche.”

Wendbaar en schaalbaar

Fresh Fulfilment richt zich op logistieke dienstverlening aan klanten in (vers)retail, horeca en online. Om aan de specifieke eisen van e-commerce te voldoen, is de hele operatie ingericht op een sterk wisselend assortiment en voorbereid op eventuele groeispurten van start-up en scale-up klanten. Nieuwe ideeën kunnen direct worden getoetst in datasimulaties en pilots en zijn daarna meteen uitvoerbaar. Inmiddels verzorgt Fresh Fulfilment de complete verslogistiek van haar eerste e-commerce klant: Stockon.

In zes weken operationeel

Het beste voorbeeld van de nieuwe slagkracht is de totstandkoming van Fresh Fulfilment zelf: binnen zes weken is een volledig operationeel distributiecentrum opgestart, van het vinden en betrekken van een nieuw pand tot het inrichten van de systemen en aannemen van nieuwe mensen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek