Friese cafetariahouders in actie voor Serious Request

Fastservice - Friese cafetariahouders komen samen met fabrikanten Van Reusel en Oliehoorn in actie voor 3FM Serious Request. Van iedere Frikandel XXL met Wimpiesaus wordt 1 euro afgedragen aan het goede doel dat Serious Request 2013 ondersteunt, namelijk kinderen die jaarlijks onnodig sterven aan diarree.

Initiatiefnemer Arjen Hiemstra van Cafetaria de Canterlanden in Gytsjerk vertelt: "Wij wilden Serious Request 2013 ondersteunen. En al snel kwamen wij op het idee dat wij het krachtiger konden maken wanneer wij een actie zouden organiseren met meerdere cafetaria’s en fabrikanten tegelijk. Uiteindelijk is het idee gevormd om de Frikandel XXL met Wimpiesaus te gaan verkopen met een afdracht van 1 euro per frikandel naar Serious Request. Hierbij sponsoren Oliehoorn en Van Reusel Snacks de cafetaria in product en promotiemateriaal en de cafetaria's zamelen het geld in."

Op dit moment zijn al 20 cafetaria's in Leeuwarden en omstreken aangesloten bij deze actie. De actie loopt tot en met 17 december a.s.. Op 18 december wordt het bedrag overhandigd aan Serious Request, dat dit jaar geld vraagt voor een stille ramp, namelijk kinderen die sterven aan diarree. Dit is vaak het gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, zeep en toiletten. Met het geld worden dergelijke faciliteiten gefinancierd.

Bron: FoodClicks

Auteur: Martijn Louws