Future Lab van Universiteit Utrecht en Sodexo moet kennis opleveren

Universiteit Utrecht en Sodexo willen met Future Lab kennis ophalen voor meest duurzame restaurantaanbod

Catering – Future Food Lab is het nieuwe initiatief van Universiteit Utrecht en Sodexo. In deze uiversitaire proeftuin wordt geëxperimenteerd met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren.

Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park gaat dienst doen als proeftuin. Beide partijen willen op deze plek experimenteren en kijken wat mogelijk is om het doel van meest duurzame restaurant te bereiken. Cateraar Sodexo gaat daarvoor nauw samenwerken met studenten en wetenschappers. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab.

Impact

Bij de start staat het Future Food-eiland in het restaurant centraal met duurzame en smakelijke gerechten, naast het reguliere aanbod. Daarna gaat gekeken worden wat de impact is van dat eten op biodiversiteit. Maar ook vragen als hoe kunnen we onze gewassen klimaatbestendig maken, de betekenis van natuurinclusieve landbouw en de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen komen centraal te staan.

Maar ook verpakkingen. Annemiek Mikkers, marketing manager bij Sodexo: “Kunnen we verpakkingen verminderen en ook voedselverspilling tegengegaan en welke veranderingen in het menu kunnen de CO2-voetafdruk verder verlagen, zijn vragen die in het Future Food Lab aan bod komen." Het Future Lab is op 11 september open gegaan en moet voor langere tijd informatie en kennis gaan opleveren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek