Gastvrij Rotterdam trekt kleine 10.000 bezoekers

De Frietfabriek op Gastvrij Rotterdam

Beurzen - De horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam heeft haar 3e editie, die van 21 t/m 23 september werd gehoudensuccesvol afgesloten. Ruim 270 exposanten, 125 programmaonderdelen en diverse themapaviljoens trokken bijna 10.000 (9.489) bezoekers naar de Ahoy.

Deze editie waren er ook nieuwe initiatieven, zoals de Nederlandse finale Bocuse d’Or, die veel belangstelling trok en het House of Spirits, de ‘Mooiste Bar van Nederland’-verkiezing en de finale van de Young Chef Award van Euro-Toques Nederland. Daarnaast werden er tal van bijeenkomsten georganiseerd die zich goed lieten combineren met een bezoek aan de beurs, zoals de Homies-borrel.

De beursdeelnemers waren vooral te spreken over de kwaliteit van het bezoek. Bovendien heerste er een positieve stemming, mede door het feit dat de sector voorzichtig aan weer aan het groeien is. Maar ook de beurs zelf heeft ten opzichte van de vorige editie een stap voorwaarts gezet in kwaliteit, indeling en duidelijkheid. Na het loslaten van de culinaire invulling, die bij de eerste editie zo sterk naar voren kwam, is nu met deze derde editie de weg weer ophoog gevonden. Mede dankzij de Bocuse d’Or-finale en de ‘culinaire’ invulling van een aantal grossiers was er horecagebied veel inspiratie te halen.

De hoge kwaliteit van de bezoekers wordt onderschreven door de profielen van de bezoekers: ruim 32% van de bezoekers is (mede)eigenaar van een horecazaak en 14% van de bezoekers is chef-kok, souschef, kok of zelfstandig werkend kok. Bijna 48% van de bezoekers is gerelateerd aan een horecazaak (restaurant, hotellerie of café- en barbedrijven) en 17% bezocht de beurs als toeleverancier.

Meer beeld en informatie over de noviteiten tijdens de beurs Gastvrij Rotterdam in de aankomende @FoodClicks

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek