Gidslancering Gault&Millau 2022 in Tivoli Vredenburg
Horeca - Na de bekendmaking vorige week dat de Horecava 2022 definitief niet door gaat, laat Gault&Millau Nederland weten dat de gidslancering een nieuwe datum en locatie krijgt. De Gault&Millau Gidslancering en Awarduitreiking 2022 zal nu plaatsvinden op maandag 14 maart 2022 in Tivoli Vredenburg in Utrecht.
Gault&Millau Nederland en de Gemeente Utrecht hebben de intentie uitgesproken de komende jaren deze uitreiking vanuit de Domstad te verzorgen. Gault&Millau is altijd op zoek om de uitreiking vanuit een goed bereikbare aansprekende locatie en stad te organiseren en de gemeente Utrecht heeft de ambitie uitgesproken meer culinaire aandacht voor de stad te vragen. In deze beide doelstellingen hebben Utrecht en Gault&Millau elkaar gevonden. “In een tijd waarbij de gastronomie en evenementen te kampen hebben met dagelijks veranderende omstandigheden zijn wij als Gault&Millau heel erg blij met de gastvrijheid en het enthousiasme voor ons event van de gemeente Utrecht. Wij kijken er enorm naar uit om onze gids na een jaar afwezigheid weer te kunnen presenteren”, aldus Godfried van der Lugt, Managing Director van Gault&Millau Nederland.
Burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, is ook erg blij met de komst van het evenement in de stad Utrecht. “Voor de lokale horeca is deze periode bijzonder zwaar. Juist daarom is het geweldig dat onze stad de komende jaren het podium mag zijn voor de lancering van de Gault&Millau gids, een begrip in de gastronomische wereld. Ik hoop dat tijdens de lancering in maart mensen weer volop kunnen genieten van alles wat Utrecht te bieden. In 2022 wordt de stad 900 jaar en ik kan me geen mooier moment bedenken om van Utrecht een culinaire hotspot te maken en daarmee de aantrekkingskracht van de stad en regio te vergroten,” aldus Dijksma.
Voor Gault&Millau staat voorop dat het event veilig live is te organiseren onder de dan geldende coronamaatregelen. De gids van 2022 zal alleen een digitale update krijgen om een zo goed mogelijk beeld te geven van hetgeen Nederland op culinair gebied te bieden heeft. Er is heel veel veranderd en momenteel ontvangen de organisatie nog dagelijks personele mutaties en aanpassingen in openingstijden, concept en aanbod.
Bron: Gault&Millau/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Utrechtse bagelbazen Nienke & Dave openen derde locatie
Formulenieuws – Nienke Kroneman en Dave Kieft staan niet stil en openen in Utrecht hun derde Bagels & Beans. De nieuwste locatie opent op 8 april aan de Twijnstraat in de domstad.
Lees berichtWinnaars Gault&Millau Awards 2023 bekend gemaakt
Uitreiking – Het Utrechtse Tivoli vormde voor de tweede keer het toneel van de Gault&Millau-uitreiking, die samenhangt met het uitbrengen van Gault&Millau gids 2023. Was die gids met de boordelingen van de belangrijkste restaurants vorig jaar nog digitaal, dit jaar had de organisator weer gekozen voor een fysieke gids, zij het een bescheiden exemplaar.
Lees berichtHoreca gaat speeddaten met talenten
Horeca – Horecabedrijven gaan woensdag speeddaten met talenten. Vanwege het enorme aantal horecavacatures in Utrecht is het voor leerbedrijven van belang zichzelf op de juiste wijze in de kijker te spelen. En dat is precies wat de vertegenwoordigers van ruim 70 horecabedrijven uit de regio Utrecht aanstaande woensdag tijdens de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein zullen proberen
Lees berichtGault&Millau gidspresentatie live te volgen
Uitreiking - Food Reporter gaat als officiële mediapartner van Gault&Millau de gidslancering live verzorgen. Via de social mediakanalen worden ook geregeld updates gegeven van de uitreiking in TivoliVredenburg.
Lees berichtInstockMarket verdubbelt capaciteit na corona
Voedselverspilling – InstockMarket, een online horeca groothandel in geredde voedselproducten, heeft geïnvesteerd in technologie en vierkante meters waardoor een groter aantal boeren, telers en producenten met reststromen zich kan aansluiten. Door de uitbreiding kunnen 400 horecaklanten in heel Nederland nu duurzamer koken.
Lees berichtUtrecht wil heropening horeca op drie locaties gaan testen
Corona – Utrecht wil bij drie horecabedrijven testen hoe deze locaties veilig open kunnen na de huidige lockdown. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een restaurant met bar en een fastfoodrestaurant.
Lees bericht