Henri opent webshop en gaat direct aan consument leveren
Foodservice – De koks van maaltijdenproducent Henri in Drunen zijn al jaren de helpende hand voor de chefs in de professionele keuken. De kok voor koks, heeft een webshop geopend waarmee het bedrijf nu ook de kok voor thuis is met kant-en-klare culinaire producten.
Henri bereidt al sinds 1979 koelverse soepen, sauzen en maaltijden, samengesteld met eerste klas ingrediënten uit de buurt. Het bedrijf gebruikt bij de bereiding van alle producten bij voorkeur verse groenten en duurzaam vlees, zonder kunstmatige toevoegingen.
Henri, opgestart door Harrie van Olphen die de naam Henri culinair beter vond passen bij een bedrijf dat de maaltijden langs de weg wilde verbeteren, levert vooral aan horeca en foodservicebedrijven. Ook retailbedrijven behoren tot de klantenkring van de maaltijdenproducent. Door de sluiting van de horeca en veel foodservicebedrijven zoekt het bedrijf nu naar nieuwe verkoopkanalen. Zo moet de dit weekend gelanceerde website het bedrijf helpen de consument te bereiken. Consumenten kunnen op de website rechtstreeks bestellen voor bezorgen en afhalen; Horecakwaliteit op tafel bij de mensen thuis.
Henri is inmiddels met de komst van Els en Ad van Olphen een generatie verder, maar nog altijd worden de maaltijden en gerechten gemaakt volgens de kwaliteitsuitgangspunten van toen. Sinds 2019 ook onder de naam Henri. Naast de helpende hand in de professionele keuken, helpt Henri, door de maaltijden kant-en-klaar ook online aan te bieden, nu dus ook de thuiskok.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Van Gelder gaat plantaardig maatwerk leveren
Introductie – Groente en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk gaat plantaardig maatwerk leveren voor horecaondernemers. Het gaat om duurzame, gezonde en plantaardige producten voor de zorg- en horecasector.
Lees berichtDrie op de vijf horecamedewerkers overweegt ontslag
Onderzoek - Drie op de vijf horecamedewerkers overwegen hun baan op te zeggen, zo blijkt uit nieuw onderzoek onder horecamedewerkers. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal verdrievoudigd.
Lees berichtGrapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam
Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.
Lees berichtHoreca Kassasysteem Mr. Winston wil internationaal groeien
Kassasystemen - Het Tilburgse bedrijf Mr. Winston heeft een investering van 600.000 euro opgehaald bij angel investors, waaronder Collin Crowdfund CEO Jeroen ter Huurne. Met het geld wil het in Nederland snelgroeiende horeca kassasysteem ook internationaal voet aan de grond krijgen.
Lees berichtSchiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon
Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.
Lees berichtCompass Group nieuwe horecapartner WEC
Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.
Lees bericht