Hilversum worstelt met eventuele komst ‘mega Mac’; vooral zwerfvuil discussiepunt

Tegenstanders van de komst van een McDonald’s met McDrive naar Hilversum zeggen ‘geen Purmerendse toestanden’ te willen

Fastfood - De gemeente Hilversum worstelt met de eventuele komst van een grote McDonald’s met dubbele McDrive aan de Vreelandseweg in de Gooise plaats. De gemeenteraad ziet geen grote obstakels, tegenstanders vrezen echter overlast van verkeer, hangjongeren en vooral zwerfvuil.

Hoewel gemeente Hilversum volgens de lokale media ‘niet staat te juichen over de komst van de mega Mac’, zegt het geen argumenten te hebben het restaurant aan de randweg tegen te kunnen houden. “Ik had liever een kantoorfunctie op de locatie gehad, maar er ligt een verzoek van McDonald’s”, zegt wethouder Floris Vorrink (VVD) in De Gooi en Eembode. “Maar ruimtelijke ordening is geen kwestie van de meeste stemmen gelden.” Vorrink doelt hiermee op het massale verzet in Hilversum tegen de komst van de McDonald’s. Tegenstanders van de komst van de mega Mac vrezen met name zwerfvuil, de toename van het verkeer en hangjongeren.

Purmerend
Tegenstanders wijzen op de ellende die zwerfafval bij een vestiging van McDonald’s in Purmerend veroorzaakt. ‘Wij willen geen Purmerendse toestanden in Hilversum’ zo klinkt het. Volgens wethouder Vorrink zijn er aangaande zwerfvuil rond de nieuwe locatie in Hilversum met McDonald’s echter goede en duidelijke afspraken gemaakt.
Het is nog alleszins onzeker of de Hilversumse Mac er ook daadwerkelijk komt. Ook de gemeenteraad van Hilversum is verdeeld. Buurtbewoners, onder meer actief in de actiegroep ‘Vreelandsewegmac’, proberen met publieksvriendelijke acties twijfelende gemeenteraadsleden zover te krijgen op 8 maart tegen te stemmen.

Bron: @FoodClicks/De Gooi en Eembode

Auteur: Paul Peter Blonk