Hogeschool van Amsterdam subsidieert plantaardig eten


Facilitymanager Bert Zwiep van de Hogeschool van Amsterdam nam het initiatief om te starten met het subsidiëren van vegetarisch en vegan eten, vanwege eiwittransitie, maar ook vanwege financiële positie studenten

Onderwijscatering – De Hogeschool van Amsterdam is gestart met het subsidiëren van vegetarisch en vegan eten. Tot en met maart volgend jaar kunnen studenten en onderwijskrachten op de Amstelcampus plantaardige maaltijden nuttigen voor drie-en-een-halve euro, die normaal gesproken zes euro kosten.

Op de hogeschool wordt al vegan en vegetarisch voedsel aangeboden, maar de opleiding wil dit meer stimuleren. Daarnaast laat Bert Zwiep, hoofd Facilitair bij de hogeschool, weten dat de hogeschool ook merkt dat er meer studenten in de financiële problemen komen. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten.

CIRFOOD

Twee locaties zijn aangewezen voor het experiment. Studenten kunnen bij de Streetfood Company in het Jakoba Mulderhuis terecht voor een warme lunch en bij de kantine in het Wibauthuis. De maaltijden worden standaard al door cateraar CIRFOOD aangeboden, alleen nu tegen een lager gesubsidieerd tarief.

Keuzevrijheid

Wat het de Hogeschool Amsterdam gaat kosten is niet bekend. Ongeveer de helft van de maaltijd wordt vergoed. De helft van het aanbod en wat er wordt geconsumeerd door de studenten is al vegetarisch of vegan. Vlees blijft onderdeel uitmaken van het assortiment, want de hogeschool wil studenten keuzevrijheid blijven geven. Bovendien wil de hogeschool ook niet dat studenten voor de vleesoptie naar een supermarkt stappen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Sodexo streeft naar 33% plantaardig in 2025

Catering - In 2025 is minimaal 33% van de gerechten in Sodexo bedrijfsrestaurants volledig plantaardig. Dat laat de cateraar weten. Het is een van de kortetermijndoelen die onderdeel uitmaken van het internationale doel om in 2040 volledig klimaatneutraal te zijn.

Lees bericht



Online bestelde vega-snacks groeien met 24% bij Kwalitaria

Formulenieuws – Steeds vaker zijn er vegetarische snacks en gerechten te vinden o de menukaart van Kwalitaria. De cafetariaformule merkt dan ook de vraag naar alternatieven zonder vlees stijgen. In het eerste kwartaal van dit jaar, werden online 24% meer vegetarische gerechten besteld.

Lees bericht

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht

Sodexo en WNF zetten ‘aardig eten’ op de kaart

Catering - Vanaf  maandag, 15 april, gaan food & facilitair dienstverlener Sodexo en WWF-NL een samenwerking aan om Nederlandse werknemers duurzamer en gezonder te laten eten. Met deze samenwerking worden in ruim 100 bedrijfsrestaurants gerechten die minder impact hebben op natuurverlies en klimaatverandering onder de aandacht gebracht.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid