Horeca maakt zich op voor opening terrassen


Heropening – Overal in het land waren horecaondernemers afgelopen weekend bezig met het inrichten van de buitenterrassen. En net als bij de heropening vorig jaar hadden vrijwel alle gemeenten toegestaan dat er, in goed overleg, extra ruimte mocht worden ingezet.

De horecasector heeft lang uitgekeken naar versoepeling van de coronamaatregelen. En ook al zijn de cijfers als het gaat om het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames niet gunstig, vooralsnog mogen de terrassen in de buitenlucht woensdag 28 april, de dag na Koningsdag, open. Wel onder bepaalde voorwaarden.

De voorwaarden zijn:

- De openingstijden van de buitenterrassen zijn van 12.00 uur tot maximaal 18.00 uur.

- Er geldt een verplichte reservering van zitplaatsen vooraf. Dit kan aan de deur.

- Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand. Tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.

- Per buitenterras geldt een maximum van 50 personen.

- Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.

- De terrasbezoekers blijven zoveel mogelijk zitten. Verplaatsen gebeurt niet onnodig.

- Er is geen zelfbediening.

- Alleen voor toilet- en garderobebezoek of om te betalen mogen bezoekers naar binnen. Hierbij moet een mondkapje worden gedragen.

- Er wordt zoveel mogelijk contactloos betaald.

- Er is geen entertainment (zoals live optredens en videoschermen) op of rondom het terras.

- De basisregels blijven gelden, zoals 1.5 meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Verplichte reservering

Reserveren is verplicht en kan telefonisch, digitaal of aan de deur worden gedaan. Er geldt geen minimale tijd tussen reserveren en het terras bezoeken.

Er is een verplichte reservering ('wait to be seated') om drukte rondom horecagelegenheden te voorkomen. Op deze manier is het bezoeken van buitenterrassen beter in goede banen te leiden. Een oploop van wachtende bezoekers kan de kans op onderlinge besmetting vergroten.

Sportkantines

Buitenterrassen van sportaccommodaties en -kantines zijn uitgesloten. Sportkantines mogen open zijn voor het afhalen van eten en drinken, het terras van sportkantines moet wel gesloten blijven. Dit heeft te maken met het verbod op publiek bij sportwedstrijden. Terrassen bij bedrijfskantines mogen wel open zijn.

Bron: RVO/@FoodClicks

Overal waren grossiers bezig met bevoorrading

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid