Hutten en Sign Language Coffee Bar slaan handen ineen


Bas de Ruiter van Sign lanquage Coffee Bar (l) en Drees Peter van den Bosch van Hutten / Foto bij: Alwin van Wijngaarden

Samenwerking - Hutten en Sign Language Coffee Bar zijn een exclusieve samenwerking aangegaan. Bij de Sign Language Coffee Bar werken barista’s met een gehoorbeperking.

De samenwerking past binnen het beleid van Hutten om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een werkplek te geven. “Wij werken beiden vanuit een intrinsieke motivatie om naar talenten van mensen in plaats van beperkingen te kijken,” aldus Drees Peter van den Bosch, algemeen directeur bij Hutten.

De Sign Language Coffee Bar bestaat sinds 2017 en is opgericht door sociaal ondernemersduo Bas de Ruiter en Sandra Ballij. Zij stonden ook aan de wieg van Ctaste, het eerste restaurant van Nederland waar je in het complete donker dineert en Ctalents, het detacheringsbureau voor talenten die doof, slechthorend, blind of slechtziend zijn. Bas de Ruiter. “Het zijn vaak mensen die als beste van de klas uit het mbo stromen en vervolgens keer op keer bij sollicitaties worden afgewezen. Bij de meesten gebeurde dat tientallen keren. Mede hierom hebben we de Sign Language Coffee Bar opgericht. Wij kunnen mensen na een interne training tot barista meteen aan een baan helpen.”

Gebaarista

De Sign Language Coffee Bar leidt dove en slechthorende mensen vakkundig op tot Gebaarista, want je bestelt je koffie bij hen in gebarentaal met behulp van een menu op een videoscherm. De Sign Language Coffee Bar levert verschillende concepten om een originele en maatschappelijke invulling te geven aan bedrijven of op evenementen. Inmiddels werken er 17 Gebaarista’s bij De Sign Language Coffee Bar.

Bron: Hutten/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht


Hutten wordt Food & Beverage-partner van DPG Media

Catering - Vanaf halverwege maart volgend jaar wordt Hutten de nieuwe partner voor het verzorgen van het aanbod Food & Beverage voor de medewerkers van DPG Media. De cateraar uit Veghel gaat dat voor de DPG-Mediamedewerkers verzorgen op drie locaties: het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor Mediavaert in Amsterdam-Duivendrecht en de kantoren in Best en Rotterdam.

Lees bericht

Wakker Dier zet tien ‘plantaardige’ cateraars in het zonnetje

Campagne – Omdat tien bedrijfscateraars zich hebben gecommitteerd aan de ‘meer plant, minder dier’-doelstelling van Wakker Dier, zet de organisatie deze in een printadvertentie in het zonnetje. De betreffende cateraars hebben toegezegd in 2030 minimaal zestig procent plantaardige eiwitten aan te bieden van alle verkochte eiwitten.

Lees bericht

Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht


Cateraar kan milieukosten verlagen door dierlijk eiwit te schrappen

Onderzoek - Broodbeleg zorgt binnen catering verreweg voor de hoogste milieukosten, vooral vanwege de dierlijke eiwitten. Dat blijkt uit onderzoek van CE Delft gedaan bij cateraar Hutten en drie cateringlocaties. Belangrijk doel van het onderzoek was te kijken met welke voedingsproducten bedrijfsrestaurants hun assortiment het snelst kunnen verduurzamen. Het schrappen van dierlijk eiwit in het assortiment zorgt voor een aanzienlijke...

Lees bericht

Shell station Oeijenbraak in Brabant wint Shells Barista Cup

Petrol - Voor de vierde keer organiseerde Shell samen met Selecta, Bakerstreet, Lattiz en Alpro de ‘Barista Cup’. De grote finale van de Barista Cup 2022 werd gehouden op 25 januari 2023 bij Selecta waar Baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista op de weg’. Winnaar is Janske van Shell ‘Oeijenbraak’, gelegen...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid