Inschrijving tweede lichting Debuut Horeca Academy start in september

Debuut Horeca Aademy Foto: Michele Giebing

Opleiding – Debuut Horeca lanceerde begin dit jaar de Horeca Academy. Een opleiding om horecamedewerkers de kans te geven om een erkend MBO niveau 4 diploma te halen en zich verder te ontwikkelen. De eerste lichting van deze nieuwe horecavakopleiding studeert af in juli 2020. Vanaf september kunnen medewerkers zich voor de tweede lichting inschrijven.

De leerlingen, die in januari van dit jaar begonnen zijn aan hun opleiding tot manager/bedrijfsleider, krijgen in juli 2020 hun officiële diploma. De zeventien studenten zijn straks de eerste lichting afgestudeerde aspirant bedrijfsleiders van de nieuwe horecavakopleiding van Debuut.

Doeners

Debuut Horeca zoekt vooral naar opvallende en gemotiveerde doeners, ook als die niet direct in het geijkte plaatje passen. Om deze mensen te motiveren en tevens bestaande werknemers de kans te geven om zich te ontwikkelen, besloot Debuut om begin 2019 een eigen academie te starten. De  groep leert onder andere over leiding geven aan een vestiging, het behalen van targets, marketing en administratie, omgang met personeel, inkoop en zorg voor kwaliteit. Ook gaan leerlingen op werkbezoek bij vaste leveranciers. De opleiding aan de academy duurt anderhalf jaar en wordt voor elke student door Debuut gefinancierd en kan deels onder werktijd worden gevolgd.

Debuut

Debuut Horeca beheert en ontwikkelt in Nederland verschillende horecagelegenheden. Het bedrijf is een belangrijke speler in de horecawereld met  33 locaties, 18 formules, 3 miljoen gasten en een omzet in 2018 van 52 miljoen. Horecaformats die onder Debuut Horeca vallen zijn onder andere Popocatepetl The Mexican, Beers & Barrels, De Vooruitgang, Breakaway, STAN&CO en Belgian Beer Café Olivier.

Bron: Debuut

Auteur: Steffen van Beek