Kantine Volkswagen zet curryworst weer terug op het menu


Een Nederlandse curryworst volgens traditioneel Duits recept bij Van Dils / Foto bij: Van Dils/Bbquality

Buitenland - De curryworst komt weer terug in de kantine van de autofabrikant Volkswagen in Duitsland, meldt RTLNieuws. Daarmee wordt het besluit om de worst te vervangen door een plantaardige variant teruggedraaid.

Het besluit om de populaire curryworst van het menu te halen, leidde tot veel kritiek onder de medewerkers van Volkswagen. En niet alleen medewerkers, maar in heel Duitsland veroorzaakte de beslissing de nodige ophef. Jaarlijks worden er door Volkswagen zo’n 7 miljoen curryworsten verkocht die in een eigen slagerij op het terrein in Wolfsburg worden geproduceerd.

Bezorgservice

Volgens het RTLNieuws-bericht heeft het verbod van de afgelopen twee jaar de vraag naar de Volkswagen curryworst niet geschaad. Een bezorgdienst, opgezet in coronatijd, leverde de worsten namelijk aan huis van medewerkers die thuis moesten werken. Ook was de originele curryworst verkrijgbaar op andere locaties op het bedrijfsterrein. De populariteit van de originele curryworsten zorgt er voor dat de Duitse traditie weer terugkomt op het menu. De originele en de plantaardige varianten komen nu beide op de kaart te staan.

Keuze

Het volledig overschakelen van het voedingsaanbod naar plantaardig zorgt op meer plaatsen voor kritiek. Enerzijds zien mensen het als betutteling wanneer plantaardig wordt opgelegd, anderzijds wordt niet altijd de smaak van plantaardige producten gewaardeerd. Ook in Nederland hebben sommige kantines hun plantaardige ambities enigszins bij moeten stellen. Het bieden van keuzes en het stimuleren van plantaardig door een betere presentatie werkt in de meeste gevallen het best voor de acceptatie van plantaardig, blijkt uit reacties van verschillende cateraars.

Bron: RTLNieuws/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht


BOER&NLekker en platform Lokalist bundelen krachten

Samenwerken - Het korte ketenconcept BOER&NLekker, een initiatief van boerencoöperatie Agrifirm, en bestel- en transportplatform voor lokaal eten Lokalist bundelen hun krachten, met een nieuwe focus op de zakelijke markt. Beide partijen willen met de samenwerking een ‘one-stop shop’ inrichten voor retail, catering en horeca voor directe inkoop bij lokale duurzame boeren.

Lees bericht

Steeds meer cateraars gaan voor plantaardig

Catering - Zestien bedrijfscateraars committeren zich aan de doelstelling van Wakker Dier om dierlijke producten voor een groot deel te vervangen door planten. “Deze cateraars maken samen een gigantische impact voor de dieren,” aldus Collin Molenaar van de organisatie.

Lees bericht

ISS doneert 1 miljoen kommen soep aan Voedselbanken

Donatie - Facilitair dienstverlener ISS Facility Services is een samenwerking gestart met het sociale soepmerk Soupalicious. Dit partnerschap levert de Nederlandse voedselbanken maar liefst 1 miljoen kommen soep op per jaar. Een prachtige stap om honger door armoede tegen te gaan.

Lees bericht



De Krekerij stopt in huidige vorm per direct

Beëindiging – Startup De Krekerij in Den Haag beëindigt de activiteiten per direct. Dat heeft medeoprichter Sander Peltenburg laten weten. De omzetten afgezet tegen oplopende kosten maakten verder ondernemen niet meer mogelijk.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid