KHN blij dat Suzy Wong weer open is, maar noodzaak noodfonds blijft


Horeca - Waarnemend burgemeester Van Aartsen van Amsterdam maakte op 11 juni jl. bekend dat Suzy Wong weer open mag. De burgemeester hield het horecabedrijf maanden gesloten omdat er na sluitingstijd twee keer een handgranaat voor de deur werd gevonden. Uit onderzoek bleek al eerder dat Suzy Wong niets te verwijten valt. KHN vindt het dan ook terecht dat Suzy Wong weer open mag en is van mening dat Suzy Wong gecompenseerd moet worden uit een noodfonds voor alle schade die zij door de sluiting hebben geleden. De burgemeester van Amsterdam sloot het horecabedrijf vanwege openbare orde en veiligheid. Dat zelfde overkwam ook Club Blu in Rotterdam na een geweldsincident. KHN pleit daarom voor een noodfonds van de overheid voor horecaondernemers die geen verwijt kan worden gemaakt, maar desalniettemin langer dan een maand gesloten worden gehouden. Om dit pleidooi kracht bij te zetten, heeft KHN vorige week een brief over dit noodfonds naar de ministers Grapperhaus en Ollongren gestuurd. Rober Willemsen: “Wij vinden dat de eigenaar van Suzy Wong, net als die van Club Blu, voor een compensatie in aanmerking moet komen vanuit dit fonds.” Bron: KHN/@FoodClicks Horeca - Waarnemend burgemeester Van Aartsen van Amsterdam maakte op 11 juni jl. bekend dat Suzy Wong weer open mag. De burgemeester hield het horecabedrijf maanden gesloten omdat er na sluitingstijd twee keer een handgranaat voor de deur werd gevonden. Uit onderzoek bleek al eerder dat Suzy Wong niets te verwijten valt. KHN vindt het dan ook terecht dat Suzy Wong weer open mag en is van mening dat Suzy Wong gecompenseerd moet worden uit een noodfonds voor alle schade die zij door de sluiting hebben geleden. De burgemeester van Amsterdam sloot het horecabedrijf vanwege openbare orde en veiligheid. Dat zelfde overkwam ook Club Blu in Rotterdam na een geweldsincident. KHN pleit daarom voor een noodfonds van de overheid voor horecaondernemers die geen verwijt kan worden gemaakt, maar desalniettemin langer dan een maand gesloten worden gehouden. Om dit pleidooi kracht bij te zetten, heeft KHN vorige week een brief over dit noodfonds naar de ministers Grapperhaus en Ollongren gestuurd. Rober Willemsen: “Wij vinden dat de eigenaar van Suzy Wong, net als die van Club Blu, voor een compensatie in aanmerking moet komen vanuit dit fonds.” Bron: KHN/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht


Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht


CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Eventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars

Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid