Lavazza schenkt opnieuw de espresso in het International Space Station

De ISSpresso machine werd in 2015 voor het eerst gebruikt voor het eerste kopje koffie in de ruimte

Nieuws - Het Italiaanse espressomerk Lavazza schenkt de komende vijf maanden opnieuw de koffie in het rond de aarde draaiende International Space Station (ISS).

De Italiaanse astronaut Paolo Nespoli vertrekt maandag samen met NASA astronaut Randy Bresnik en Roscosmos commander Sergey Ryazansky naar het International Space Station voor de VITA-missie. De astronauten zullen de komende vijf maanden in de ruimte wonen en werken. Omdat volgens Lavazza ook in de ruimte een kopje koffie zeer welkom is, heeft het merk in samenwerking met Argotec voor een ISSpresso machine gezorgd. Deze ISSpresso machine werd in mei 2015 tijdens de zogenaamde Futura-missie voor het eerst gebruikt voor het eerste kopje koffie in de ruimte. Na ruim 2 jaar op 400 kilometer boven aarde, zorgt de ISSpresso machine er ook de komende maanden voor dat de astronauten buitenaards van een espresso kunnen genieten.

Rietje
Door de gewichtloosheid in de ruimte komt de bereiding van de espresso in het ISS heel anders tot stand. Lavazza heeft hiervoor een ingenieus systeem ontwikkeld waardoor de espresso niet uit een kopje, maar via een rietje uit een zakje kan worden gedronken. Ook blijft er na de bereiding geen water en koffieresidu achter zoals op aarde het geval is. De smaak van de ruimte-espresso is dezelfde als op de aarde, zo belooft Lavazza.

Familiebedrijf
De Italiaanse koffiebrander werd in 1895 opgericht in Turijn en is vier generaties eigendom van de familie Lavazza. De groep neemt de zesde plaats op de wereldranglijst in en is momenteel actief in meer dan 90 landen. Het bedrijf exporteert 60% van de productie en had in 2016 een omzet van meer dan 1,9 miljard euro. Lavazza was het eerste Italiaanse bedrijf dat espressosystemen in capsulevorm verkocht.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk