Mars introduceert viertal BE-KIND-repen

Mars Nederland introduceert BE-KIND-repen in out-ofhomekanaal

Introductie – Mars Nederland introduceert volgende week een viertal glutenvrije repen, gemaakt van pure en natuurlijke ingrediënten zoals hele noten. De repen, die onder de naam BE-KIND verschijnen, zijn in eerste instantie verkrijgbaar bij diverse on the go locaties, tankstations en in kantines op het werk.

De repen verschijnen in de varianten Dark Chocolate Nuts & Sea Salt, de Peanut Butter Dark Chocolate, de Maple Glazed Pecan & Sea Salt en de Caramel Almond & Sea Sal. Het gebruik van suiker is volgens Mars Nederland geminimaliseerd, waardoor de repen wel als verantwoord tussendoor zijn te bestempelen. In Nederland gaat het vooralsnog om glutenvrije repen waar noten in zitten, in een latere fase komen er ook varianten met fruit.

De repen van BE-KIND worden geïntroduceerd in het out-of-homekanaal omdat dit goed aansluit bij het gebruiksmoment van de consument: het is een reep die energie geeft als je op pad bent of een traktatie vormt om jezelf mee te belonen. “In een latere fase zullen meer formats aan het portfolio worden toegevoegd en zijn de repen ook bij de supermarkten te vinden,” zo lat brandmanager Marie-Ange Vaessen weten. 

Kindness

De repen ontlenen hun naam aan Daniel Lubetzky die het merk KIND in de Verenigde Staten op de markt bracht. Zijn vader vertelde hem al op jonge leeftijd dat hijzelf de Holocaust overleefde dankzij de goedheid, de vriendelijkheid (KINDness) van vreemden. Jaren later, bracht dit Daniel ertoe om een ‘not-just-for-profit’ organisatie te beginnen en het merk KIND te lanceren: de wens om bij te dragen aan een vriendelijkere wereld, aldus een toelichting.

Inbreuk

In Nederland is echter voor de naam BE-KIND gekozen om te voorkomen dat er inbreuk zou worden gemaakt op de merkenrechten van KINDER van Ferrero, maar daarnaast ook omdat de connotatie van het woord kind in Nederland anders is dan in de VS.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek