McDonald’s bereikt 'mijlpaal': Capelle Rhijnspoor 50e restaurant met table service

Door de positieve reacties van consumenten rolt McDonald’s de service van bediening aan tafel nu versneld door Nederland uit

Fastservice - McDonald’s biedt sinds deze week in 50 van haar restaurants in Nederland table service aan. De Amerikaanse fastfoodformule noemt de mogelijkheid voor gasten om in 50 McDonald’s vestigingen een bestelling aan tafel te laten serveren ‘een mijlpaal voor het bedrijf'.

Door het succes van het concept rolt McDonald’s de innovatie nu versneld door heel Nederland uit. Het restaurant in Capelle aan den IJssel is de 50e waar bediening aan tafel wordt aangeboden. Inspelen op veranderende behoeften van gasten als zij een McDonald’s restaurant bezoeken en het optimaliseren van de restaurantbeleving waren in 2015 de voornaamste redenen om in de McDonald’s in Purmerend een pilot met table service te starten. Volgens McDonald’s kwam uit deze pilot naar voren dat gasten de extra service waarderen. Ze ervaren minder wachttijd en meer comfort, doordat zij na een bestelling bij de bestelkiosk meteen aan tafel plaats kunnen nemen. Ook geven gasten aan dat table aervice zorgt voor een betere restaurantbeleving. Na ruim een jaar wordt het serviceconcept nu in 50 McDonald’s restaurants in Nederland aangeboden.

Vernieuwingen
“Wij zijn volop bezig met het ontwikkelen en introduceren van verschillende vernieuwingen als McCafé, Salad Bar en My Burger”, zegt algemeen directeur Manu Steijaert van McDonald’s Nederland. “Table service is ook één van deze vernieuwingen en wordt door onze gasten enorm gewaardeerd. Juist door deze hoge tevredenheid rollen we dit concept nu versneld uit door heel Nederland. We streefden naar vijftig restaurants met table service aan het einde van 2016, en ik ben enorm trots dat we nu al op dat aantal zitten. Natuurlijk rollen we het succesvolle serviceconcept verder uit, zodat steeds meer gasten de service kunnen ervaren.” McDonald’s telt in Nederland momenteel 245 restaurants.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk