McDonald’s introduceert eigen betaalmiddel MacCoin

McDonald’s introduceert wereldwijde munt als betaalmiddel voor de Big Mac

Fastservice – McDonald’s lanceert ter ere van het vijftigjarige bestaan van de Big Mac een eigen betaalmiddel, de MacCoin. De munt, die ‘wereldwijd’ wordt geïntroduceerd, is vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar. De MacCoin is de eerste munt die in elk land exact dezelfde waarde heeft, namelijk één Big Mac.

De munt wordt zolang de voorraad strekt in Nederland bij elke bestelling van een Big Mac-menu gratis uitgereikt en kan tot eind van het jaar in meer dan vijftig landen bij deelnemende McDonald’s restaurants ingeleverd worden voor een Big Mac.

In zijn vijftigjarig bestaan is de Big Mac een klassieker van wereldformaat geworden. Waar je ook je ook ter wereld bent, bij ieder McDonald’s restaurant is de iconische Big Mac bestellen. De dubbeldikke hamburger, die bedacht is door de Amerikaanse franchisenemer Jim Delligatti, is zo universeel geworden dat zakenblad The Economist de burger als een economische indicator gebruikt: de Big Mac Index. Het is om die reden dat de Big Mac voor zijn 50ste verjaardag een eigen munteenheid krijgt, de MacCoin.

De MacCoin wordt uitgegeven vanaf 2 augustus 2018 en is beschikbaar zolang de voorraad strekt. De munten zijn geldig tot en met 31 december 2018.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek