McDonald’s opent 75ste McCafé in Nederland

Begin volgend jaar wil McDonald's 100 McCafé-locaties hebben

Formulenieuws - McDonald’s heeft in Enkhuizen het 75ste McCafé in Nederland geopend. Het is de ambitie van de restaurantketen om haar positie op de markt voor koffie buitenshuis verder te versterken. McDonalds verwacht dat het 100ste McCafé in het voorjaar van 2019 zal worden geopend.

Deze nieuwe service is sinds de introductie in 2016 uitgegroeid tot een groot succes. In de restaurants met McCafé staan speciaal opgeleide barista’s klaar om de Nederlandse koffiedrinkers te voorzien van 14 koffievariaties, verse muntthee en patisserie als cheesecake, macarons en vers afgebakken cookies en croissants.

‘Halo-effect”

De uitrol van McCafé is een goede zet gebleken en neemt inmiddels een belangrijke plek in binnen de totaalomzet van de diverse restaurants. Daarnaast draagt de focus op verse koffie en net afgebakken patisserieproducten bij aan de sfeer in het restaurant. “Die aandacht voor versheid en kwaliteit straalt af op onze andere producten, waardoor ze nog positiever worden over het merk McDonald’s. Dit zogeheten ‘halo-effect’ zorgt indirect ook extra omzet”, aldus Menno van der Hoeven, New Business Manager bij McDonald’s Nederland.

De McCafé-crewleden worden getraind zodat zij alle verschillende koffievariaties op de juiste wijze kunnen serveren. Ze krijgen ook de mogelijkheid om een erkende Barista-opleiding te volgen. Inmiddels hebben al ruim 280 medewerkers van deze mogelijkheid gebruik gemaakt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek