Mijn Melk breidt assortiment uit met volle yoghurt
Introductie – Zuivelmerk Mijn Melk breidt haar assortiment uit met volle yoghurt. De yoghurt wordt geproduceerd door één van de Mijn Melk boeren: boerin Yvonne. Daarnaast verwelkomt het zuivelmerk een nieuwe boerin in het Limburgse Velden.
Boerin Ineke is de vierde Mijn Melk boer die zelf, op haar eigen erf, melk verwerkt in een mini-zuivelfabriek. De producten van deze mini-zuivelfabriek komen samen, naast Mijn Melk van boer Guus op de schappen te staan in de regio's Limburg en Brabant en komt naast Mijn Melk boer Guus in het schap te staan.
Maar ook het assortiment van Mijn Melk wordt uitgebreid. Zo introduceert het zuivelmerk volle yoghurt. De yoghurt wordt geproduceerd door boerin Yvonne uit Bodegraven en is landelijk beschikbaar.
Mijn Melk boeren
De boeren die aangesloten zijn bij Mijn Melk - de 'Mijn Melk boeren’ - verwerken de melk zelf met de mini-zuivelfabriek. De Mijn Melk boeren kiezen voor een korte en transparante keten. Daarom voorzien zij alle melkflessen van unieke QR-codes die consumenten kunnen scannen. De QR-code leidt naar het platform 'Mijn Boerderij', waar informatie over de herkomst, proces en inhoud van die exacte fles melk inzichtelijk wordt gemaakt. Zo kunnen consumenten onder andere zien welke koeien de melk hebben geleverd en wanneer zij zijn gemolken.
14 dagen houdbaar
Het streven van de Mijn Melk boeren is om lokale melk rechtstreeks van de boerderij beschikbaar te maken voor de consument. Consumenten kiezen steeds vaker voor kleine merken. Boerin Ineke: “Onze zuivel is lokaal een grote naam en door de komst van de mini-zuivelfabriek en Mijn Melk kunnen nog meer mensen onze producten kopen en proeven. De melk die in de nacht wordt verzameld gaat daar ’s ochtends in de fles en is ’s middags beschikbaar voor de consument. Supervers en ook nog eens 14 dagen houdbaar”.
Bron: Mijn Melk/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Inspirerend Amsterdam Coffee Festival 2024
Vakbeurzen - Klein, overzichtelijk, maar vooral inspirerend. Zo kunnen we het Amsterdam Coffee Festival in de Amsterdamse Gasfabriek wel samenvatten, die van 4 tot en met 6 april werd gehouden. Op dit driedaagse vakevent staan koffie en thee centraal en alles wat daarbij komt kijken op het gebied van techniek, verpakking en hulpmiddelen om de smaak en de beleving verder te vergroten.
Lees berichtHorecava toont te weinig antwoorden op de horeca-uitdagingen
Vakbeurzen - Afgelopen week kon horeca minnend Nederland zich op de Horecava weer te goed doen aan allerlei hapjes en drankjes en andere inspiratie voor de foodservicesector. Volgens de organisatie bezochten ruim 64.000 bezoekers deze foodbeurs voor professionals. Veel nieuws kregen die niet te zien. Natuurlijk er waren aanbieders met nieuwe snacks, nieuwe verpakkingen, maar veel verder dan een ander kleurtje,...
Lees berichtEerste zuivel met twee sterren Beter Leven Keurmerk
Zuivel – Kees Schutte uit Agelo ontvangt als eerste veehouder het twee sterren Beter Leven keurmerk voor zuivel van de Dierenbescherming. Dit geeft aan dat bij de productie van zuivelproducten van zijn boerderij de integrale duurzaamheid is geborgd. Daarbij wordt gekeken naar dierenwelzijn, biodiversiteit en natuur. De volle melk is verkrijgbaar bij Jumbo onder de Direct van de Boerderij-zuivellijn.
Lees bericht‘Holoboer’ vertelt Mijn Melk-verhaal op de winkelvloer
Actie - Zuivelmerk Mijn Melk komt met een actie op de winkelvloer om boer en consument dichter bij elkaar te brengen. Via de Mijn Melk Mini Pop-Up Boerderij vertelt een hologram van de boer over zijn product, hoe dat tot stand komt en welke voordelen dat heeft.
Lees berichtThe Amsterdam Coffee Festival blijft inspireren
Vakbeurs – Koffieminnend Nederland kan het hart ophalen op The Amsterdam Coffee Festival. Het terrein van de Westergasfabriek vormt niet alleen een decor voor de nieuwste koffiemachines en veelal duurzame bonenmelanges, maar is ook een inspiratiebron voor allerhande koffiezettechnieken en smaaktrends.
Lees berichtLely lanceert platform Mijn Boerderij voor Mijn Melk
Platform – Lely lanceert een platform dat de korte keten van verse melk in kaart brengt. Op het platform Mijn Boerderij kan de melkdrinker traceren wat er in het glas melk zit, waar de melk vandaan komt - zelfs van welke koeien - en hoe de melk geproduceerd wordt.
Lees bericht