Minder besmettingen bij opening horeca volgens notitie Economische Zaken


Horecastraten blijven tot 14 januari 2022 in ieder geval leeg

Coronamaatregelen - Opening van restaurants zal het aantal besmettingen met corona eerder doen dalen dan stijgen. Dat staat in een analyse van de coronacijfers van het RIVM die is gemaakt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en die de politieke redactie van RTL Nieuws heeft ingezien.

Volgens RTL Nieuws wordt de betreffende notitie vandaag door minister Wiebes en staatssecretaris Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) ingebracht in het kabinetsoverleg. Het kabinet vergadert over de coronamaatregelen en komt vanavond met een persconferentie. Volgens het bericht was tijdens het Catshuisoverleg van afgelopen zondag  specifiek gevraagd om een analyse te maken van de risico’s bij heropening van de restaurants.

In de analyse, zoals RTL Nieuws die heeft ingezien, staat dat op 14 oktober meerdere maatregelen zijn genomen. Bedoeling van die maatregel was het reproductiegetal naar beneden te brengen. Deze zogenaamde r-waarde (het gemiddelde aantal mensen dat wordt besmet door iemand met corona, red.) was toen 1.08. Na de maatregelen daalde de r-waarde naar 0.82. Toen op 13 oktober bleek dat de r-waarde weer was opgelopen naar 1.04 concludeerden de betrokken bewindslieden dat ook met een dichte horeca de r-waarde oploopt en dus de invloed van de horeca op het getal relatief klein is. ‘En dat de daling en stijging sinds 14 oktober anders verklaard moet worden'.

Over heropening wordt al langer gesproken, maar tot concrete plannen heeft dit nog niet geleid. De berekeningen van het ministerie van EZ waarom nu is gevraagd, zouden zijn gemaakt in het kader van de mogelijkheden in het nieuwe jaar, zo meldt de nieuwssite. Tijdens het Catshuisberaad van afgelopen zondag is hen gevraagd deze analyse te maken.

Bron: RTLNieuws/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht



Schiphol opent met Avolta nieuw horecaconcept Salon

Luchthaven – Schiphol heeft in samenwerking met travel retailer Avolta (voorheen HMSHost) twee nieuwe horecaconcepten geopend in Lounge 1 op de luchthaven. Salon, geïnspireerd door de grachten en terrassen van Amsterdam, bestaat uit een Grand Café en Deli.

Lees bericht

Compass Group nieuwe horecapartner WEC

Catering - Compass Group Nederland en het WEC (Werelderfgoedcentrum Waddenzee) gaan een samenwerking aan. Als de nieuwe horecapartner van het WEC zal Compass Group Nederland een bijzonder horecaconcept ontwikkelen dat de schoonheid en het belang van het Waddengebied weerspiegelt.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid