Nederland wint goud en plaatst zich voor finale ‘Global Chefs’


Het Nederlands team na de uitreiking van de prijzen. V.l.n.r.: Waldrik Kremer (internationaal jurylid & teammanager Nederlands Culinair Team), Pascal Poldervaart, Ruben van Zanten en Bert van Manen (teammanager Nederlands Culinair Team)

Wedstrijd - Nederland heeft zich dinsdag in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026. De wedstrijden worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), waarbij het Nederlands Culinair Team vanuit het Gastronomisch Gilde is aangesloten. Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.

In totaal deden 18 Europese landen mee aan de wedstrijd in Rimini, Italië. De deelnemers moesten een voorgerecht en een hoofdgerecht presenteren aan de jury, waarbij heilbot en kalfsvlees van de VanDrie Group verplichte onderdelen waren. De teams hadden hier 2,5 uur de tijd voor. Ruben van Zanten: “De jury was erg enthousiast over de bereidingen die wij aan de heilbot gegeven hadden en complimenteerde ons ook over onze samenwerking. Dat is natuurlijk mooie feedback”. Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart zijn beide werkzaam bij Restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen.

Nederland was ook vertegenwoordigd in de jury door Waldrik Kremer, die zich sinds enkele jaren jurylid voor Worldchefs mag noemen. Hij is de enige Nederlander in het jurycircuit en is al vele jaren betrokken bij het Nederlands Culinair Team.

Worldchefs organiseert in 2026 het wereldcongres in Wales, en de finale van de Global Chefs Challenge is hieraan gekoppeld.

Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Restaurant ’t Havenmantsje wint HANOS gouden koksmuts

Wedstrijd - Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025. Tijdens de finale van het NK Koken op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*.

Lees bericht




Finalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend

Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.

Lees bericht



Koffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde

Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid