Nederland wint goud en plaatst zich voor finale ‘Global Chefs’

Wedstrijd - Nederland heeft zich dinsdag in Rimini geplaatst voor de finale van de Global Chefs Challenge in Wales in 2026. De wedstrijden worden georganiseerd door de World Association of Chefs Societies (WACS), waarbij het Nederlands Culinair Team vanuit het Gastronomisch Gilde is aangesloten. Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart vertegenwoordigden Nederland tijdens de voorronde in Rimini.
In totaal deden 18 Europese landen mee aan de wedstrijd in Rimini, Italië. De deelnemers moesten een voorgerecht en een hoofdgerecht presenteren aan de jury, waarbij heilbot en kalfsvlees van de VanDrie Group verplichte onderdelen waren. De teams hadden hier 2,5 uur de tijd voor. Ruben van Zanten: “De jury was erg enthousiast over de bereidingen die wij aan de heilbot gegeven hadden en complimenteerde ons ook over onze samenwerking. Dat is natuurlijk mooie feedback”. Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart zijn beide werkzaam bij Restaurant ’t Havenmantsje in Harlingen.
Nederland was ook vertegenwoordigd in de jury door Waldrik Kremer, die zich sinds enkele jaren jurylid voor Worldchefs mag noemen. Hij is de enige Nederlander in het jurycircuit en is al vele jaren betrokken bij het Nederlands Culinair Team.
Worldchefs organiseert in 2026 het wereldcongres in Wales, en de finale van de Global Chefs Challenge is hieraan gekoppeld.
Bron: Gastronomisch Gilde/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Restaurant ’t Havenmantsje wint HANOS gouden koksmuts
Wedstrijd - Ruben van Zanten en Pascal Poldervaart van Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen zijn de winnaars van de HANOS Gouden Koksmuts 2025. Tijdens de finale van het NK Koken op de Horecava streden de deelnemers om de winst. De finalisten waren: Restaurant de Tramhalte, Marco Culinair, Restaurant ’t Havenmantsje, Landgoed het Roode Koper en Restaurant Basliek*.
Lees berichtNederlands Culinair Team wint Zilver en Sustainability Award
Wedstrijd - Het Nederlands Culinair Team, vertegenwoordigd door Tom Lamers en Tim Hoppe, heeft afgelopen week zilver en de Sustainability Award gewonnen tijdens de finale van de Global Chef Challenge in Singapore. Deze wedstrijd werd georganiseerd door het chef-netwerk Worldchefs.
Lees berichtNederlands Team wint Zilver op Culinary Olympics
Wedstrijd - Nederlands Culinair Team wint Zilver voor onderdeel Chefs Table tijdens de Culinary Olympics in Stuttgart.
Lees berichtFinalisten van de HANOS Gouden Koksmuts zijn bekend
Vakwedstrijd - Tijdens de voorronde in de wedstrijdarena van het Gastronomisch Gilde op Gastvrij Rotterdam streden 11 deelnemende teams om een plek in de finale van de HANOS Gouden Koksmuts. De jury selecteerde 6 finalisten en het Gastronomisch Gilde vergeeft in de komende maanden nog 1 wildcard. Deze finale vindt plaats op maandag 8 januari 2024 tijdens de Horecava.
Lees berichtYornie van Dijk van Restaurant Basiliek wint eerste Green Chef’s Hat
Wedstrijd - Yornie van Dijk van Restaurant Basiliek* uit Harderwijk is de eerste winnaar geworden van de nieuwe 100% plantaardige kookwedstrijd de Green Chef’s Hat. Maandag 18 september, op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam streden 5 deelnemers om de titel.
Lees berichtKoffiebranderij Mocca d’Or wordt partner van Gastronomisch Gilde
Samenwerking – Koffiebranderij Mocca d’Or in Zwolle en het Gastronomisch Gilde zijn een partnership aangegaan. De samenwerking moet bijdragen aan het bieden van kennis, keuze en inspiratie voor de Nederlandse gastronomie. Beide partijen willen de lat hoog leggen in hun ambities de beste op hun gebied te willen zijn.
Lees bericht