Nederlanders laten broodtrommel thuis en bestellen lunch steeds vaker

Maaltijden en snacks wordt in toenemende mate op doordeweekse avonden besteld

Bezorging - De Nederlandse consument neemt steeds minder vaak een broodtrommel met boterhammen mee naar het werk. In plaats hiervan bestelt men steeds vaker de lunch online. Daarnaast worden maaltijden en snacks steeds meer op doordeweekse avonden besteld in plaats van traditioneel op vrijdagavond.

Dit blijkt uit gegevens van Deliveroo. Volgens de bezorgservice is de van huis meegebrachte boterham met kaas aan het verdwijnen en wordt deze steeds vaker vervangen door het online bestellen van de lunch. Volgens Deliveroo was het aantal bestelde lunches begin dit jaar al 900 procent hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Sowieso groeit het aantal bestellingen bij het bedrijf enorm, in 2016 met 650 procent. Volgens Deliveroo halen Nederlandse restaurants door de bezorgservice een hogere omzet en halen ze hiermee ook nieuwe groepen klanten binnen. De eigenaren van de meer dan 900 bij Deliveroo aangesloten restaurants in tien Nederlandse steden rapporteren een stabiele groei van het aantal bestellingen.

Doordeweeks
Was tot voor kort de vrijdagavond de favoriete avond om eten te bestellen, tegenwoordig gebeurt dat volgens Deliveroo steeds vaker ook op doordeweekse avonden. Die mentaliteitsverandering is een belangrijke verklaring voor de enorme toename van het aantal bestelde gerechten. In 2016 werd 10 procent van de maandelijkse bestellingen gedaan tussen maandag en donderdag. De traditionele piek op vrijdag is verdwenen en het aantal bestellingen wordt momenteel steeds meer uitgesmeerd over de hele week.
Deliveroo heeft wereldwijd meer dan 30.000 fietsbezorgers rondrijden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Paul Peter Blonk