‘Nieuwe DNA Foodbox zorgt voor afvallen op maat’

Bilder & De Clercq komt met DNA Foodbox voor gericht afvallen

Foodconcept – Voormalig winkelbedrijf Bilder & De Clercq is in samenwerking met Omnigen en DNAisyou een nieuw concept gestart: De DNA Foodbox. Het gaat om een persoonlijke maaltijdbox die het mogelijk maakt om gericht af te vallen gedurende een periode van 12 weken. Dat meldt vergelijkingswebsite Maaltijdbox.com.

De maaltijdbox is volledig gepersonaliseerd op basis van het DNA-profiel van de consument. Zoals we van een foodbox gewend zijn worden alle benodigde ingrediënten en recepten thuisbezorgd. Het systeem werkt als volgt: Consumenten ontvangen thuis allereerst een DNA-kit waarmee ze wat wangslijm kunnen terugsturen. De wetenschappers van Omnigen analyseren het DNA, en bekijken welke voeding hierbij past. De DNA-kit en de DNA-foodbox kunnen worden aangevraagd via DNAfoodbox.com.

De voedingsexperts van Bilder & de Clercq gaan vervolgens aan de slag met recepten die passen bij het gevonden profiel. Hierna ontvangt de consument 12 weken lang een persoonlijke maaltijdbox thuisgestuurd. Hierin zitten 5 avondmaaltijden en 7 shakes voor het ontbijt en de lunch. Allemaal afgestemd op het DNA van de consument. De DNA Foodbox bevat precies de juiste hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten in de juiste porties afgestemd op het profiel van de individuele consument. De kosten van de persoonlijke maaltijdbox bedragen €100 per week per persoon.

Bron: Maaltijdbox.com

Auteur: Steffen van Beek