Nieuwe EMTÉ verrijkt met elementen uit groothandel

Nieuwe formule - Sligro Food Group heeft de nieuwe EMTÉ-formule gepresenteerd. In de EMTÉ 3.0 in het Gelderse Dieren is een groot aantal elementen uit de Sligro-groothandel ingebracht, zoals een uitgebreid kaasassortiment, ter plekke gebrande noten en tal van versbereide gemaksproducten.

Met EMTÉ 3.0 komt er een nieuwe generatie supermarkten in het Nederlandse straatbeeld, zo meldt Sligro in een persschrijven. “Een supermarkt waar beleving en inspiratie rondom goed en lekker eten voorop staat. Een supermarkt met de kwaliteit van de speciaalzaak en met de prijzen van een supermarkt. Een supermarkt ook die schaalbaar is naar de omvang van alle locaties waar EMTÉ nu gevestigd is en geen oppervlakten van 3.000 vierkante meter of meer nodig heeft.” De winkel van bijna 1.300 vierkante meter in Dieren is volledig verbouwd. De huisstijl is gemoderniseerd en de winkelinrichting is aangepast om het winkelplezier te vergroten. “Met alle veranderingen in de nieuwe EMTÉ-formule kiezen wij voor een geheel eigen en onderscheidende koers. Het aantal artikelen is met circa 13.000 ongeveer gelijk aan de oude winkel. Wel is er een volledig nieuwe verdeling over de groepen. Aanzienlijk méér vers, in aantal ongeveer evenveel houdbaar food, maar daarbinnen tal van assortimentswisselingen en beduidend minder in non-food”, aldus Sligro.

Versbereid
Nog meer dan voorheen worden producten op de verschillende versafdelingen in de winkel bereid. Daarbij is ook nadrukkelijk gekeken naar de lessen die zijn geleerd in de groothandelstak van Sligro. De medewerkers op de versafdelingen krijgen letterlijk een podium van waaruit ze klanten helpen en adviseren. Centraal in de winkel is ruimte vrijgemaakt voor ‘de keuken van EMTÉ’. Op deze afdeling komt een aantal innovaties bijeen. Er worden verse maaltijd-, lunch-, rauwkost- en fruitsalades gemaakt. Er zijn diverse smaken vruchtenyoghurts, versgemaakte pizza’s en een uitgebreid assortiment tapas en droge worsten. In de winkel worden verse noten gebrand. De kaasafdeling is uitgebreid met een groot aantal nieuwe soorten buitenlandse kaasjes, afkomstig uit het enorme assortiment van ‘groothandelsbroer’ Sligro. Op de vleeswarenafdeling is het aanbod verder uitgebreid met verschillende soorten Spaanse en Italiaanse specialiteiten. In de vernieuwde winkel wordt de slagerij afdeling uitgebreid met een bedieningsafdeling waarin met het seizoen wisselende specialiteiten en verse maaltijden worden aangeboden. De bakkerij is een blikvanger in de supermarkt geworden. “Met deze afdeling brengen we het ambacht weer terug op de winkelvloer. Diverse soorten kleinbrood gaan vanaf het deegstukje eerst in de rijskast om daarna door de dag heen te worden gebakken tot dagverse puntjes en bolletjes. Aan het assortiment is een nieuwe lijn ambachtelijke broden toegevoegd die eveneens vanaf het deegstuk in de winkel worden gebakken. Een volledige focus op vers.”

Vervolg
EMTÉ is het afgelopen decennium als supermarktformule snel gegroeid. Na de samenvoeging van diverse supermarktformules zoals het oorspronkelijke EMTÉ, Golff, Edah en Sanders tot één nieuwe EMTÉ-formule, wordt met de introductie van EMTÉ 3.0 nu de volgende stap. Na Dieren worden binnenkort nog twee winkels omgebouwd tot pilot-winkel. Qua marktgebied en type winkel zullen deze complementair zijn aan de winkel in Dieren en daarmee als pilot-trio het winkelbestand van EMTÉ afdekken. Na het eerste kwartaal in 2016 wordt de pilot geëvalueerd.

Bron: @FoodClicks
 

Auteur: Martijn Louws