Nieuwe koers Makro is voor kerst duidelijk en geïmplementeerd


Groothandel – De nieuwe koers die Makro gaat varen, moet voor de kerst duidelijk zijn en zijn geïmplementeerd. Dat laat de groothandel weten naar aanleiding van de assortimentsevaluatie zoals die momenteel plaatsvindt. Sinds het aantreden van de CEO Paulo Peereboom afgelopen januari is Makro bezig met het uitzetten van een nieuwe strategische koers. Aan de doelgroepkeuze verandert niets. Makro blijft de aandacht richten op de horeca en de klein zakelijke markt, de SCO klanten (de kleinere ondernemers). Onderdeel van de nieuwe strategie is het evalueren van het assortiment. Per categorie heeft de groothandel het aanbod van enkele concurrerende bedrijven opgekocht om deze samen met leveranciers te evalueren. Makro wil met deze sessies meer duidelijkheid krijgen over de veranderende klantbehoeftes en ontwikkelingen in de markt. ‘Daar hoort vanzelfsprekend een passend assortiment bij en dus evalueren we op dit moment ons foodassortiment,’ laat het bedrijf in een verklaring weten. De afgelopen periode zijn de leveranciers hierover geïnformeerd, een ‘reviewtraject’ dat de groothandel hoopt af te sluiten en te implementeren in de vestigingen voor kerst. Makro gaat in de nieuwe strategie fors investeren. Na de zomer verwacht het bedrijf al meer duidelijkheid te kunnen geven. Als onderdeel van het de nieuwe strategie bij Makro is ook het hoofdkantoor weer terug op de oude stek aan de Flinesstraat. Makro Nederland is onderdeel van de METRO Groep en richt zich met een breed food en non-food-assortiment op kleine zelfstandige ondernemers. Makro heeft in Nederland 17 vestigingen. Dat is te lezen in de nieuwste @FoodClicks die afgelopen zaterdag is verschenen. Nog geen abonnee? Meld je hier aan voor een gratis digitaal abonnement. Bron: @FoodClicks Groothandel – De nieuwe koers die Makro gaat varen, moet voor de kerst duidelijk zijn en zijn geïmplementeerd. Dat laat de groothandel weten naar aanleiding van de assortimentsevaluatie zoals die momenteel plaatsvindt. Sinds het aantreden van de CEO Paulo Peereboom afgelopen januari is Makro bezig met het uitzetten van een nieuwe strategische koers. Aan de doelgroepkeuze verandert niets. Makro blijft de aandacht richten op de horeca en de klein zakelijke markt, de SCO klanten (de kleinere ondernemers). Onderdeel van de nieuwe strategie is het evalueren van het assortiment. Per categorie heeft de groothandel het aanbod van enkele concurrerende bedrijven opgekocht om deze samen met leveranciers te evalueren. Makro wil met deze sessies meer duidelijkheid krijgen over de veranderende klantbehoeftes en ontwikkelingen in de markt. ‘Daar hoort vanzelfsprekend een passend assortiment bij en dus evalueren we op dit moment ons foodassortiment,’ laat het bedrijf in een verklaring weten. De afgelopen periode zijn de leveranciers hierover geïnformeerd, een ‘reviewtraject’ dat de groothandel hoopt af te sluiten en te implementeren in de vestigingen voor kerst. Makro gaat in de nieuwe strategie fors investeren. Na de zomer verwacht het bedrijf al meer duidelijkheid te kunnen geven. Als onderdeel van het de nieuwe strategie bij Makro is ook het hoofdkantoor weer terug op de oude stek aan de Flinesstraat. Makro Nederland is onderdeel van de METRO Groep en richt zich met een breed food en non-food-assortiment op kleine zelfstandige ondernemers. Makro heeft in Nederland 17 vestigingen. Dat is te lezen in de nieuwste @FoodClicks die afgelopen zaterdag is verschenen. Nog geen abonnee? Meld je hier aan voor een gratis digitaal abonnement. Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder faillissementen in februari, maar horeca stijgt

Analyse - In februari zijn 26 minder bedrijven failliet verklaard dan in januari, meldt het CBS. Dat is een daling van 7 procent. De onderliggende trend van het aantal faillissementen is echter bijna 2 jaar stijgend. Relatief gezien werden er in februari de meeste faillissementen uitgesproken in de sector horeca.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht


Coöperatie DELA introduceert nieuw horeca-assortiment

Uitvaartcatering – Coöperatie DELA laat weten dat de uitvaartorganisatie na een proefperiode bij een zestal locaties het horeca-assortiment heeft aangepast. Na de proef, die eind vorig jaar werd gehouden, wordt het nieuwe assortiment vanaf deze maand stapsgewijs bij de rest van de DELA-locaties geïntroduceerd. DELA heeft bij de samenstelling samengewerkt met partner Vermaat.

Lees bericht


Omzet horeca nagenoeg gelijk in vierde kwartaal

Analyse - In 2023 heeft de horeca 13,2 procent meer omgezet dan in 2022. Ook in het vierde kwartaal steeg de omzet, zij het licht met 0,1 procent ten opzichte van het derde kwartaal. Het volume (de voor prijsveranderingen gecorrigeerde omzet) daalde in het laatste kwartaal van 2023 wel met 0,6 procent, zo meldt het CBS.

Lees bericht

Minder bestellingen, maar beter resultaat bij Just Eat Takeaway

Bezorgdienst - Minder bestellingen, maar toch een beter resultaat. Dat is de kern van de jaarcijfers van moederbedrijf Just Eat Takeaway van het Nederlandse Thuisbezorgd. Het betere resultaat werd vooral geboekt omdat ondernemers meer betaalden aan de maaltijdenbezorgdienst. Het bedrijf wist te melden dat het operationeel resultaat in 2023 naar 324 miljoen euro steeg.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid