Nieuwe shop Klok nodigt uit langer te verblijven

Ruime foodcounter

Petrol - De ‘wereld van Klok’ in Hoogeveen ziet er even anders uit. Ondernemer Ewout Klok van het Shell-station in het Drentse Hoogeveen heeft zijn shop namelijk volledig verbouwd. Broodjes worden voortaan vers belegd in de Lekker bij Klok-corner en het zitgedeelte nodigt uit om langer te verblijven.

Het zal even wennen zijn voor de klanten van Klok in Hoogeveen. De shop van het station is namelijk omgetoverd tot een foodwalhalla met een grote counter waar broodjes worden afgebakken en belegd, snacks ter plekke worden bereid en koffie vers wordt gezet. Ook is er een ruime zitgelegenheid waar gasten hun broodjes kunnen consumeren, een krantje kunnen lezen of even hun mail kunnen bijwerken. Het station en de ondernemer spelen daarmee in op de nieuwe wensen van gasten van tankstations, namelijk in een sfeervolle omgeving genieten van goede producten. Net zoals dat kan op veel horecalocaties in Nederland.

Starbucks

Klok is niet het enige station die slag maakt naar meer een meer horeca-achtige invulling. Landelijk maakt Shell die ‘move’ ook met een uitbreiding van het aantal stations (Den Ruygenhoek en Hellevliet) met een uitgebreide Starbucks waar gasten kunnen verblijven. Ook de deli2go-bakkerijen zijn een belangrijk element in de ‘horecafocus’ van Shell met een ruim assortiment vers bereide broodjes, sappen en snacks. De focus ligt sterk op kwaliteit en gastvrijheid bij deli2go. Ook andere oliemaatschappijen gaan mee in de trend. Neem de shop van Avia Lonnekermeer aan de A1 bij afslag Hengelo-Noord. Het ademt in alles een horeca. En gek is dat niet. Chef-kok Willem Dankers van restaurant Dorset tekent daar namelijk voor de inrichting. De hele dag staat er in het foodplaza een kok om alle gerechten en producten ter plekke te bereiden.

Lees meer over de ontwikkeling in petrol in de komende editie van @FoodClicks, die dit weekend verschijnt. Abonnement aanvragen of gratis digitale uitgave ontvangen van @FoodClicks kan hier

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek