Onze Keuken van Albron brengt ambacht weer terug

Catering - Albron zet met de formule Onze Keuken het lekker en vers eten & drinken weer centraal binnen de bedrijfsrestaurants.

De formule is niet nieuw en draait al op een tiental locaties. Onze Keuken is een van de initiatieven die Albron heeft genomen na een grondige herijking van het eigen dna. Directeur Theun Verheij zei onlangs nog op een bijeenkomst dat Albron pas laat heeft ingezien dat het de koers moest wijzigingen. “We hebben te lang met oogkleppen opgezeten en dat reken ik mijzelf aan,” bekende hij ten overstaan van de toehoorders.

Het terugbrengen van het ambacht gebeurt binnen de catering momenteel op grote schaal. Zo bracht recent SAB Catering het ambachtelijk bereiden weer terug met de introductie van het concept Echt. Binnen deze concepten speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Bij Onze Keuken is 40 procent van het assortiment duurzaam.

De vier hoofdingrediënten van het Onze Keuken-concept van Albron zijn:

1.       Lekker eten & drinken met iedere dag huisgemaakte soep, vers gebakken brood, huisgemaakte broodsalades, gezonde salades en verse smoothies.

2.       Medewerkers vormen de Keukenbrigade en gaan weer zelf bereiden en ondernemen op locatie.

3.       Met minimale investeringen wordt op locatie een open keuken gerealiseerd met een ambachtelijke, huiselijke uitstraling door gebruik van warme materialen zoals krijtborden en hout en een authentieke soeppan.

4.       Gasten meer te betrekken en ze invloed te laten hebben op het menu.

Bron: FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek